(G)een grap: Comedy Central gaat South Park naspelen

Je ooit afgevraagd hoe de vier hoofdrolspelers van South Park er in levende lijve uit zouden zien? Comedy Central geeft het antwoord in The Real South Park, vanaf 1 april te zien op het kanaal. Bob Offenberg, voorheen bekend als Zanger Bob met het lieve verlegen imago, kruipt in de huid van de vuilbekkende racistische Eric Cartman. Stan, Kyle en Kenny worden gespeeld door Silvan Zomerdijk, Samuel Lochtenberg en Sam van Asbeck.

Zelf houd ik mijn hart vast bij deze nieuwe serie. Een animatieserie zo briljant als South Park, dat is heel moeilijk om te evenaren met een serie als The Real South Park. Comedy Central belooft dat ‘de donkere humor en taboedoorbrekende onderwerpen’ ook in deze serie intact zijn gebleven.

De show laat echte kinderen zien die de avonturen van Cartman en zijn vrienden beleven. De serie speelt zich af in Amsterdam en geeft op de bekende South Park manier reactie op de Nederlandse cultuur.

The Real South Park werd opgenomen op verschillende locaties in Amsterdam waaronder de IVKO school, de Czaar Peterstraat en de rosse buurt. Net als in de eerste seizoenen van South Park komt in deze serie Kenny telkens om het leven.

The Real South Park is vanaf 1 april te zien om 22.30 uur op Comedy Central. Een dag later, vrijdag 2 april, begint het 14de seizoen van South Park op de zender.

Of het hier een 1-april-grap betreft? Ik vind het moeilijk in te schatten. Vorig jaar had Comedy Central de grap dat Hans van der Togt omroeper zou worden voor de zender. Het leverde Comedy Central een zee aan (free) publicity op. Op 1 april was Hans inderdaad te zien, maar werd aan het einde van de avond verklapt dat het een grap betrof.

Zie ook:
- Bob Offenberg kruipt in huid van racistische Eric Cartman
- New Kids verlaten Maaskantje voor De Wereld Draait Door
- Comedy Central haalt Kabouter Wesley binnen
- Comedy Central haalt HBO-hit Hung binnen
- Seizoen 13 van South Park bij Comedy Central

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “(G)een grap: Comedy Central gaat South Park naspelen

  1. Sander

    Geen grap en 1 april. Mmmm….

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Snap je argwaan, zeker na die stunt met Hans van der Togt vorig jaar.

        /   Reply  / 
  2. Pjotr

    Als Bert Brussen hier over tweet of op zijn site zet, weet je dat het een viral is.

      /   Reply  / 
  3. P@trick

    En jij trapt hierin Herman???

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Ik schat de kans 70% in dat het een grap betreft. Lijkt me ook wel een dingetje om toestemming te krijgen van de Amerikanen voor deze serie. Maar 1 april weten we het pas zeker.

        /   Reply  / 
      1. David (2)

        70%? Eerder 99%. Anders zouden we veel eerder hier iets over gehoord hebben (de opnames zijn inmiddels al ‘achter de rug’). Bovendien lijkt het me dat ze toestemming nodig hebben van de makers van South Park, en daar lees ik niets over.

          /   Reply  / 
  4. Jeffrey

    Zal vast wel eenmalig zijn, en dan aan het eind veer een melding dat het een 1 aprilgrap is. Ja, ik houd daar wel van :P

      /   Reply  / 
  5. NDK

    Vanaf 1 april te zien… haha ja, we weten genoeg. :)

      /   Reply  / 
  6. Lex

    Donderdag is voor Comedy Central een raar moment om een nieuwe serie te starten. Eerder de vrijdag of zondag. Enige reden die overblijft is omdat de grap anders niet op 1 april valt.

      /   Reply  / 
  7. Seth

    Hoogstwaarschijnlijk een gap jah, en dat hoop ik ook want dit zou echt te belachelijk voor woorden zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>