Doek valt voor Holland’s Next Topmodel

Holland’s Next Topmodel verdwijnt van de buis. De tv-hit van RTL 5 kende vijf seizoenen (en nog twee in combinatie met België) en was afgelopen najaar nog een kijkcijfersucces. Maar RTL vindt het tijd voor iets anders, meldt NRC Handelsblad. Op de maandagavond zal een nieuw programma worden geplaatst, waarbij niet wordt verklapt om wat het gaat. De nieuwe modellenwedstrijd The Face met Sylvie van der Vaart is in elk geval niet een waardig opvolger gebleken; de kijkcijfers daarvan lieten te wensen over.

Next Topmodel kwam het afgelopen jaar in opspraak door ontevreden winnaressen. Zowel Ananda Marchildon als Rosalinde Kikstra konden hun contract ter waarde van 75 duizend euro niet verzilveren door te veel centimeters op de heupen. Ze werden aan de kant gezet en begonnen een juridisch gevecht. Marchildon won, Kikstra schikte, meldt NRC.

RTL sluit overigens niet uit dat Holland’s Next Topmodel ooit weer terugkeert. Op RTL 5 zal America’s Next Top Model wel gewoon te zien blijven.

Wel jammer. Holland’s Next Topmodel werd altijd erg sterk gemaakt door Endemol, al viel de producent soms wel wat in herhaling. Al lijkt het format ook erg strak waardoor er weinig ruimte is voor vernieuwing of wijzigingen. Ik ben wel benieuwd hoe RTL 5 denkt met een antwoord te kunnen komen op Next Topmodel.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Doek valt voor Holland’s Next Topmodel

 1. Daan

  Jammer, waarom nu weer iets nieuws proberen als dit een bewezen succes is. Soms snap ik de televisiemakers ook niet.

    /   Reply  / 
 2. Lisanne

  Wat stom zeg! Vorig seizoen was hartstikke goed; de veel potentie, genoeg drama en ik vond voor het eerst de shoots en de jury ook een grote verbetering. Eigenlijk vond ik elk seizoen wel goed en vooral vermakelijk…. Benelux 2 was wat minder door de slechte shoots en de jury en Holland’s 3 was minder doordat ze heel veel verkeerde meiden doorlieten (dat meisje van dames in de dop, Karmen, dat meisje van idols etc.) ik hoop echt dat het terugkomt want deze meiden zijn, zelfs beter dan ANTM, het beste met hun carrière doorgegaan. Vooral Sylvia, Tamara, Patricia en Kim maar ook Michelle, Riquelle, Sanne, Cecile, Nancy, Melissa, Denise, Lois, River etc…doen het erg goed.. Jammer…

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Hier baal ik echt van! Was zo leuk progammma! Echt puur vermaak maar ook een leuk kijkje in die wereld en de modellen die mee deden -zoals Liasanne hierboven al zegt- zijn (redelijk) succesvol geworden!
  Mocht The Face ook niet teurg komen zou ik het helemaal zonde vinden want een modellenprogamma moet blijven bestaan. Mischien kunnen ze iets maken als de Janice Dickenson Acedemy

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Daphne Deckers: HNTM wegens succes gesloten | Zappen

 5. Pingback: Lieke doet tv-hit Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde | Zappen

 6. Pingback: RTL 5 geeft makeover aan Holland's Next Topmodel | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>