Loretta Schrijver vertrok met 4 ton bij Omroep Max

Loretta Schrijver mag dan al ruim een jaar niet op televisie te zien zijn, de presentatrice zit er warmpjes bij. Van Omroep Max heeft ze namelijk een slordige 400 duizend euro meegekregen bij haar vertrek, meldt De Volkskrant. “Ze verdiende bij MAX drie ton, en kreeg een ontslagvergoeding van ruim een ton mee”, schrijft de krant.

Max-voorzitter Jan Slagter verantwoord het flinke bedrag: “Loretta zat bij RTL en we wilden haar graag hebben, daarom is er zo’n bedrag uitgekomen toen ze ziek werd. Het is goed dat er nu duidelijkheid is in die code. Ik ben er ook helemaal klaar mee. Voortaan maximaal Balkenende of gewoon de cao, anders hoef je bij ons niet aan te kloppen.”

De bedragen zijn aan het licht gekomen in een rapport van het Commissariaat voor de Media, op verzoek van minister Plasterk. Daarin valt te lezen dat het om een afkoop van een opdrachtovereenkomst gaat. “Het contract was afgesloten voor onbepaalde tijd, met ingangsdatum 1 juni 2007. Omdat de presentator door ziekte niet meer beschikbaar was voor de media-instelling, is tot opzegging van de overeenkomst over gegaan. Bij opzegging van het contract voor 1 juli 2010 diende contractueel tot deze datum te worden doorbetaald.” Pas na overleg is de afkoopsom op 5 maanden gesteld in plaats van 19, waardoor Max er dus relatief goedkoop vanafkwam.

Toch blijft het opmerkelijk. Jan Slagter vertelde onlangs nog trots in een interview over het succes van Max, dat zijn omroep zo op de kleintjes let. Dat Slagter zelf geregeld voor de camera plaatsneemt om zo het loon van een presentator niet te hoeven betalen. Dan kan ik 300 duizend euro toch moeilijk rijmen.

Ben trouwens benieuwd of Loretta nog een keer ergens terug gaat komen.

Zie ook:
- Loretta waarschijnlijk voorgoed weg bij Max
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk heeft plafond voor presentatoren Publieke Omroep

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Loretta Schrijver vertrok met 4 ton bij Omroep Max

  1. peter

    Duurt vast niet lang meer voor ze WEER een comeback maakt bij RTL nieuws, daar hoort ze toch thuis…

      /   Reply  / 
  2. Jeff0

    Ja Loretta moet gewoon terug naar rtl nieuws!

      /   Reply  / 
    1. sleurhutje

      Die willen ze daar niet meer

        /   Reply  / 
  3. wim

    blij dat zij weg is bij RTL Nieuws. Nu laat ze haar ware gezicht zien. Die zien we nooit meer….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>