Ali B op Volle Toeren bij Armand: High van de hasjdampen

Het is één van de meest bejubelde programma’s uit het afgelopen tv-seizoen: Ali B op Volle Toeren. Een vervolg op de Tros-serie is dan ook niet verwonderlijk. Ali had zelf de hoop uitgesproken dit keer ook met buitenlandse artiesten te mogen musiceren, maar het blijkt dat er in Nederland nog genoeg muzikanten waren voor een tweede reeks. Een aantal van hen onbekend met Ali en omgekeerd, een ander deel zegde nu pas hun medewerking toe na het kat uit de boom kijken bij de eerste reeks.

Ali B zelf stelt dat de aflevering met Corry Konings het beste is gelukt, zij weet een echte tranentrekker te creëren. Die aflevering is volgende week te zien, op Nederland 3 is vanavond eerst de sessie met Armand te zien. “Die man met de rode paprika op zijn kop”, aldus Ali na een uurtje te hebben doorgebracht in het van de hasjdampen blauw staande oefenhok.

Armand is protestzanger met zijn grootste hit Ben Ik Te Min. Hij is een verschijning in de Nederlandse muziek en houdt daarnaast wel van een jointje. Nina is een van de weinige vrouwelijke MC’s van Nederland. Zij heeft nog nooit van Armand en van Ben Ik Te Min gehoord. Armand heeft het gevoel dat rap vrouwonvriendelijk is en alleen maar gaat over auto’s, geld en bitches. Hij is dan ook erg verbaasd als er een vrouwelijke rapper bij hem op de stoep staat. Nina is erg onder de indruk van het nummer van Armand en herkent het thema van het lied in haar eigen leven; is zij te min omdat ze een vrouw is in de rapwereld?

Armand moet aan de slag met Nina’s rap Straattaal, dat gaat over de eigen taal van de jeugd, waarmee ze zich afzetten tegen de gevestigde orde en tegelijkertijd een verbindende factor is binnen de vele culturen van de jongeren. Armand realiseert zich dat Ali en Nina eigenlijk de eigentijdse protestzangers en hippies zijn. Zijn versie van de hit van Nina gaat over de taal die hij sprak in zijn jongere jaren.

Bekijk de preview (1:50 min):

Ali B op Volle Toeren, 20.25 uur, Tros (NL3)

Zie ook:
- Line-up Op Volle Toeren bekend, Ali B bij DWDD
- Ali B hoopt op Engelstalige songs in tweede Op Volle Toeren
- Ali B vreest succes Op Volle Toeren
- Ali B houdt niet van televisiewereldje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ali B op Volle Toeren bij Armand: High van de hasjdampen

  1. Robin

    Gisteravond vergeten te kijken, jammer. maar een goede start:

    2030 ALI B OP VOLLE TOEREN 5,3 12,5 807.000

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>