RTL en SBS houden Jackson-shows uit schema’s januari

Uit de programmaschema’s van januari blijkt dat RTL en SBS hun Michael Jackson-shows nog niet hebben geplaatst. RTL gaat op vrijdag lekker door met Voetbalvrouwen terwijl SBS aan Popstars vastzit. Op zaterdag programmeren beide zenders een film, RTL doet dat ook op zondag terwijl SBS dan vastzit aan zijn infotainment. Of is die filmprogrammering een wassen neus om straks te ‘verrassen’ met een zoektocht naar een Michael Jackson-imitator?

Noem me achterdochtig, maar RTL 4 wil op zaterdagavonden in anderhalf uur een film er doorheenjagen. Want even na 21.30 uur staat Jack Spijkerman klaar met zijn Wat Vindt Nederland. Dan moet RTL wekelijks wel heel korte speelfilms uitzoeken, zeker wanneer er nog drie of vier reclameonderbrekingen in zitten.

En SBS 6 op zaterdagavond een film… natuurlijk kan het, zeker gezien de tijd van het jaar. In januari (en ook nog in februari) zijn de advertentieomzetten laag en dus is het moeilijk commercieel succes te behalen.

Maar beide zenders zijn er op uit om als eerste met hun Michael Jackson-show te komen. Ook bij de ijsoorlog in 2006 ging het er zo aan toe, geen van de zenders die wilde onthullen wanneer ze exact begonnen. Waarop ze uiteindelijk allebei op donderdagavond de programmering kort van te voren overhoop haalden voor een wildcardshow.

Ik houd er rekening mee dat half januari de eerste Michael Jackson-show al op zender gaat. Wat jullie?

Zie ook:
- SBS werkt met Vlaams VT4 voor Move Like Michael Jackson
- Familie Jackson werkt mee aan SBS-programma: Move Like Michael Jackson
- Al in december audities Mijn Naam Is Michael, url van RTL
- Joling beoogd presentator Move Like Michael Jackson
- Tv-oorlog: SBS en RTL met zoektocht Michael Jackson
- Tv-oorlog compleet: Ook Metropolis en Z@pplive zoeken Michael Jackson

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “RTL en SBS houden Jackson-shows uit schema’s januari

  1. Err

    2 dagen film lijkt mij niet dus ik ga der van uit dat rtl met mijn naam is micheal op zaterdag of zondag komt. ik hoop op zondag ze moeten dan meer groot amusement uitzenden

      /   Reply  / 
  2. Lies

    Idd we hebben een nieuwe ‘ijsoorlog’ te pakken. Zeker weten dat RTL in januari met de nieuwe MJshow komt. Ik zit er zo niet op te wachten…

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Sowieso is SBS6 toch afhankelijk van de beschikbaarheid van Jermaine Jackson, of zie ik dat nou verkeerd?

      /   Reply  / 
  4. Daan

    Ik denk dat je gelijk hebt Herman, wat RTL4 betreft. De audities beginnen over een aantal weken al en de winnaar moet in april al bekend zijn. Wat SBS6 betreft vraag ik het me af. Deze show moet aansluiten op het memorial concert dat pas in juni plaatsheeft (al is SBS6 natuurlijk een ster in het uitmelken), is afhankelijk van Jermaine Jackson en heeft volgens mij nog geen audities lopen. Ik denk dat RTL4 zaterdag 2 januari al begint met de shows (audities) en dat SBS6 dat niet gaat halen.

      /   Reply  / 
  5. Herman Roggeveen Auteur

    Ik denk ook dat RTL eerder gaat zijn dan SBS. Maar ik denk ook dat SBS er een mooier programma van maakt, zeker nu die familie meewerkt. En RTL heeft natuurlijk last van die Albert Verlinde-boycot…

      /   Reply  / 
  6. Stef

    Er komt ook nog X-Factor

      /   Reply  / 
  7. mark

    SBS 6 gaat zeker eind januari beginnen, want dit jaar begon ook Uri Geller, en die staat ook nog niet in de schema’s. Popstars is midden januari allang afgelopen, maar ze laten het de laatste 2 weken toch gewoon in de programmering staan als afleidingmavoeuvre.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Ik weet niet beter dan dat de finale van Popstars op 5 februari is. Klopt ook wel als er wekelijks 1 iemand afvalt…

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        het kan een band worden. De liveshows kunnen daardoor wat korter zijn.Neemt niet weg dat sbs afhankelijk van de familie van nj is. als sbs zo een mooie show als k2 weet te maken, zal ik zeker kijken.

          /   Reply  / 
  8. Piraatje

    Heb van iemand die stage loopt bij de RTL-show dat in februari de liveshows moeten beginnen. Dus zeker weten dat ergens in januari de auditierondes beginnen!

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Uitslagshow Popstars: Drie afvallers, Robin overleeft | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>