Uitslagshow Popstars: Drie afvallers, Robin overleeft

Niet één, niet twee maar drie kandidaten moeten het veld ruimen bij de eerste uitslagshow van Popstars. Terwijl er maar vier kandidaten in de sing-off staan; Davy, Michelle, Jeffrey en Robin. Het is ex-mystery popstar Robin die vanavond het beste jurycommentaar krijgt (zelfs een 10 voor zijn vertolking van Chariot van Gavin DeGraw) en ook de gunst van de kijker voor zich wint. Robin zien we dus nog een keertje terug – terecht.

De kandidaten vanavond kwamen uit de eerste twee liveshows, waarin SBS telkens zeven kandidaten liet zingen. De eerste show van vorige week kende een extreem hoog niveau, waarna het gisteren vervolgens vies tegen viel. Vooral wildcard-winnaar Jeffrey sloeg een modderfiguur met een uitvoering van Justin Timberlake. Dat was vanavond al stukken beter, maar nog altijd ondermaats vergeleken bij zijn concurrenten. En de expressie op zijn gezicht bij het optreden – Jeffrey kijkt nogal boos – helpt natuurlijk niet mee.

Naast Jeffrey zijn ook wildcard-winnaar Michelle en ex-Idols-kandidaat Davy afgevallen. Jammer? Mwah. Met name Michelle presteert zwak. Davy zingt wel mooi, maar mist weer andere facetten die een popster nodig heeft.

Maar gisteren was het ook schrikken bij de 15 jaar jonge Emmily, die een stuk minder presteerde dan bij de theaterrondes. Zij heeft echter veel stemmen van het publiek gekregen. Ook Mandy viel mij tegen, al heb ik een schurfthekel aan liedjes van Kelly Clarkson. De jury oordeelde dat Mandy het nog ontbreekt aan een eigen stemgeluid. Die kritiek deel ik wel.

Charlotte ten Brink deed gisteren haar paarse masker af en verblufte vriend en vijand daarna met Use Somebody in de akoestische uitvoering van Laura Jansen. Kippenvel en terecht hoge cijfers. Ook Bart verraste me met een mooie vertolking van Milow, terwijl hij vrijdagochtend nog zonder stem ontwaakte.

Als Popstars zo snel blijft hakken in het kandidatenbestand, breekt de finale al voor de geplande 5de februari aan. Kan SBS wel eerder beginnen aan Move Like Michael Jackson.

Zie ook:
- Verrassing: Charlotte ten Brink achter paars masker
- Popstars: Hoe gaat winnende popgroep klinken? (video)
- Mystery Popstar Paars doet vanavond masker af
- Bewijsmateriaal: Mystery Popstar Paars is Charlotte ten Brink
- Popstars: Dewi zet haar rode maskertje af
- Video: Wie zijn Mystery Popstar paars en rood?
- 1e liveshow Popstars voorbij; Michelle en Davy in gevarenzone

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Uitslagshow Popstars: Drie afvallers, Robin overleeft

  1. w

    niet terecht de jury wilde robin graag door hebben en daarom hebben ze hem de hoogste punten gegeven.

      /   Reply  / 
  2. jp

    ja idd om daar nou een 10 voor te geven… Het niveau is ook niet echt hoog deze editie. Het zou het beste zijn als het een solist wordt: Dewi of Charlotte? De rest vind ik maar matig.

      /   Reply  / 
  3. S

    Vanf het begin heb ik mij al afgevraagd wat de bedoeling was met deze zgn “mistery-gasten”.
    Nja, het is duidelijk! Over de rug van onbekende mensen, via een “goedkope” pr, snel beroemd(er) worden.
    Dewi heeft 7 jaar geleden haar kans gehad, toen stonden er ook geen bekende mensen…
    Robin heeft een “leuk koppie” daarom is hij ook voor gtst gecast…Oneerlijke competitie? Ja, heel erg oneerlijk. Hopelijk stopt nu iedereen met kijken zodat er volgend seizoen weer eens iets nieuws kan komen en “onbekende mensen” een eerlijke kans krijgen. Dat gesjoemel moet maar eens afgelopen zijn en dat is zeker van toepassing op deze zgn. “vakjury”.

      /   Reply  / 
  4. kr

    ik vind het een domme bedoeling met die mystery (popstars).
    Ik vind het ook harstikke oneerlijk en zo niet leuk voor de andere kandidaten die nu eigenlijk tegenover een stel artiesten staan die al ruim jaren ervaring hebben in dit wereldje.
    En deze mensen hebben inderdaad hun kans al gehad net wat patricia zei:iedereen krijgt 1 kans maar het is duidelijk dat de mysterys een zeer makkelijke stel mensen voor hun neus hebben staan die vergeleken met hen niet zo “beter ” kunnen zingen dan hunzelf!
    Ik vind net als wat “S” zei volgend jaar moeten ze maar met het gewone talentenshow verder gaan want als het zo langer doorgaat blijven alleen die stel mysterys over!!!!!!

      /   Reply  / 
  5. Mart

    1 keer per week popstars lijkt me voldoende. Heb je hier echt naar zitten kijken Herman?
    IHVH was weer top en datzelfde geldt voor succes verzekerd wat veel aangenamer is om naar te kijken dan voorheen.

      /   Reply  / 
  6. a

    ik vind het een verschrikkelijke oneerlijke competitie, dewi heeft haar kans verpest paar jaar terug en die robin speelde in GTST en heeft de pit al voor een publiek te staan. ik hoop dat de mysterie popstar volgend jaar verdwijnt het is gwn niks meer aan voor de andere talenten die er staan, ik ga mooi niet meer kijken als die mysterie popstar er nog is!!

      /   Reply  / 
  7. Gijs

    Wat een aanfluiting en oh wat doorzichtig. De jury moest Robin (die veel minder publieks stemmen had) er idd doorheen trekken. In Idols was hij niet goed genoeg, nu wel? Vond Davy veel beter, zowel qua stem als uitstraling. Maar goed, dit kunnen ze niet elke ronde volhouden zo, toch? Hoop dat ze niet zo bevoorodeeld blijven…

      /   Reply  / 
  8. Miranda

    Ja inderdaad! Robin was in Idols al een matige zanger en hij is echt niet beter geworden. Hij is bekend, heeft zogenaamd een knappe kop en heeft al een schare fans. Goede marketingstrategie van die SBS’ers…Weg met Robin en die vreselijk ‘charmante’Bart….

    Ik vond de jury echt schandalig vanavond. Alle kandidaten hebben het beter gedaan dan de vorige keer maar oh wat zijn ze de grond ingeboord. Jeffrey was misschien niet de beste maar hij had die 5 echt niet verdiend!Davey vond ik het best vanavond en had dat plekje wat mij betreft echt verdiend.

    De volgende die ze eruit gaan werken is Christel…

      /   Reply  / 
  9. yvonne

    Ik heb me vreselijk zitten ergeren gisteravond. Wat een doorgestoken kaart!
    Ben het met alle hiergenoemde reacties eens!
    Die 10 voor Robin was zeer onterecht en wat sneu dat de anderen zo ‘afgezeken’ werden.
    Het verbaast mijzelf ook dat ik toch iedere keer weer kijk. De tienen voor Charlotte ten Brink vond ik helemaal onbegrijpelijk..,o.k,. ze zong best goed, maar dit zou dus al haar eerste en tevens beste optreden moeten zijn? Want hoger dan een 10 gaat niet, tenzij ze een 11 gaan geven..
    Nee, jury, je verliest je geloofwaardidgheid..ik hoop van harte dat er minder mensen gaan kijken na gisteren.

      /   Reply  / 
    1. Gijs

      Deze jury is nooit geloofwaardig geweest, zie vorige Popstars: belabberde zangkwaliteit en dan toch heel enthousiast hoge cijfers geven. Maar nu houden ze niet eens meer de schijn op, gisteren was zo obvious…Sowieso erg kinderachtig dat cijfers geven. Nee, dan liever Idols/Xfactor.

        /   Reply  / 
      1. Miranda

        Inderdaad Gijs! Dat hele Popstars is een groot poppenspel. Ze lieten het lijken alsof de Mystery Popstars er zelf voor gekozen hebben om anoniem te blijven maar Charlotte vertelde vrolijk dat ze haar masker niet af mocht doen…

        Ik ben nu te nieuwsgierig om dit seizoen niet verder te volgen maar volgend jaar zap ik lekker weg.

          /   Reply  / 
  10. PINHEAD

    Hehe komen jullie er eindelijk ook achter dat Flopstars een wannabe-talentenjacht is?!

      /   Reply  / 
  11. Frank

    Wat mij betreft onbegrijpelijk dat Robin dit weekend heeft gewonnen. Zijn optreden was toch gewoon verschrikkelijk? Het klonk echt helemaal nergens naar!
    Ik kan me niet voorstellen dat deze jury hier eerlijk hun mening over hebben gegeven en hiermee de bellers en sms-ers hebben beinvloed.
    Davey had wat mij betreft dit moeten winnen.

      /   Reply  / 
  12. Bokkie

    Bedoeling van zaterdag was om die 3 losers even weg te werken ten faveure van die Robin. Commentaar van Smits: Als er vanavond maar 1 door mag dan ben jij het! En die domme doos van een Paay met een 10. Hoe geloofwaardig zijn ze nog.Maar de hoofdmoot van de 1,5 miljoen zijn kids tussen 10 en 16 en die slikken het wel.
    Ik denk dat die Mandy er ook aan moet geloven, wordt te veel een top 40 zangeres genoemd.

      /   Reply  / 
  13. Miranda

    Ik denk dat Kristel eruit moet. Ze is marketingtechnisch niet zo sterk….

    Zullen we een weddenschap houden? Ik gok dat Bart het aankomende vrijdag niet zo goed doet maar dat zijn looks hem zullen redden…

      /   Reply  / 
  14. Thera

    Heel sbs is gewoon een aandachtstrekker. Daarom promoten ze die programma’s altijd overdreven veel, zelfs door films (super irri).

    Btw ik snap dat mystery popstar idee ook niet, het was zo ie zo al voorspelbaar dat het op een oneerlijke strijd zou eindigen. En die mystery popstars zullen wel een dealtje hebben gesloten met de jury leden.

      /   Reply  / 
  15. Miranda

    Hahahahaha Robin is gewoon wéér zo slecht maar wat krijgt hij 8,9,7..sure! Niet geloofwaardig SBS!

      /   Reply  / 
  16. Frank

    ROBIN….dit optreden is echt een zware beledigen voor Racoon, gewoon bizar slecht optreden!!!
    Ik geloof dat Henk Jan Shit een hoorprobleem heeft want het klonk werkelijk weer helemaal nergens naar. Alle kandidaten zijn beter dan Robin en toch krijgt hij bijna de hoogste cijfers.
    SBS….geef aub de mensen die WEL kunnen zingen een kans en laat Robin weer gaan acteren (is ie vast ook niet al te best in).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>