Kijkcijfers: Holland’s Got Talent evenaart finale Idols 4

Bijna 2,6 miljoen mensen hebben gisteren naar de finale van Holland’s Got Talent gekeken, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De finale is daarmee de best bekeken finale van een talentenjacht sinds Idols 4 uit 2008 met Nikki en Nathaloe. Daar keken naar het uitslagmoment eveneens 2,6 miljoen mensen naar. Alle talentenjachten daarna, van Popstars tot X Factor tot de eerste seizoenen van Holland’s Got Talent, scoorden telkens minder op het moment supreme. In de finale was te zien dat operazanger Martin Hurkens de derde serie Holland’s Got Talent won, dansduo Elastic Double eindigde als tweede.

Erland Galjaard: “Met Holland’s Got Talent hebben we nu ook op de vrijdagavond een grote stap gemaakt. De talentenjacht verbrak bij RTL 4 al drie keer een kijkcijferrecord. De kwaliteit van de deelnemers was uitzonderlijk hoog en dat wordt gewaardeerd door de kijker. Met de vernieuwde show The voice of Holland gaan we deze lijn proberen voort te zetten. Ik heb alle vertrouwen in volgende week gezien het feit dat ook die deelnemers grote kwaliteiten hebben.”

Holland’s Got Talent verpulverde verder de laatste auditieshow van Popstars, waar gisteren 614 duizend mensen naar keken. Een verschil van 2 miljoen kijkers dus, al zaten er uiteindelijk wel ruim 3,2 miljoen mensen voor de buis om naar een talentenjacht te kijken.

RTL 4 scoorde verder stevig met het Half Acht Nieuws (1,1 miljoen) en GTST (1,4 miljoen). Nederland 1 kwam boven die miljoen uit met het Journaal (1,7 miljoen), Pauw & Witteman (1,1 miljoen) en Ik Vertrek (1,1 miljoen). Gewoon Jan Smit trok op de late avond 807 duizend kijkers.

Zie ook:
- Elastic Double verliest Holland’s Got Talent, operazanger Martin Hurkens wint
- Kijkcijfers: Joran 1,8 miljoen, actualiteit scoort wisselend
- Kijkcijfers zondag: 3,3 miljoen voor Boer Zoekt Vrouw
- Kijkcijfers: André van Duin wint slag om kijker zaterdag
- Kijkcijfers vrijdag: Voetbal en Holland’s Got Talent scoren

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Kijkcijfers: Holland’s Got Talent evenaart finale Idols 4

  1. Richard

    Ik denk dat de finale van de voice of holland daar zeker nog 2 miljoen extra kijkcijfers overheen gaat. Lijkt me echt heel leuk programma

      /   Reply  / 
  2. Mick

    En… waarom geen woord over RTL5 die op het tijdslot 20:30-22:30 naast NL! men RTL4 meer kijkers had dan SBS6?!?!?!?!?!?!?!?!

      /   Reply  / 
    1. anoniem

      Inderdaad wel bijzonder dat RTL 5 meer kijkers scoort met een film op de vrijdagavond dan SBS 6 met een (toch duurderde) show Popstars.

      Ze hadden Holland’s Got Talent nooit moeten verkopen en het gewoon op de vrijdagavond moeten plaatsen. Maar dat is natuurlijk nooit in Tina opgekomen. Ik ben nu net de finale van HGT 2009 aan het kijken, wat is die slecht vergeleken met dit jaar, al zijn er veel dingen het zelfde.

        /   Reply  / 
    2. Zo

      Tja wie heeft er nou niet meer kijkers dan sbs, ze hebben hopeloos gefaald met die lange voorrondes en nu denken ze dat ze volgende week vrijdag dan de kijkers voor zich gaan winnen terwijl dan The Voice begint. Ik hoop echt voor sbs dat ze een keer echt kunnen concurreren met rtl en nl1.

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    HGT op rtl4 was dan ook een veel betere versie dan de series op sbs6. Rtl heeft in zijn talentenjachten ten eerste veel meer kwaliteit, daarnaast een betere presentatie en de jury was ook een veel betere combinatie dan bij sbs.Verdiende cijfers dus! Volgende week lekker The voice of holland kijken!

      /   Reply  / 
  4. anoniem

    RTL heeft nieuwe aflv van De Pfaff’s gepland vanaf 22 oktober om 23:45, hoop dat ze dat nog gaan veranderen :|

      /   Reply  / 
  5. maurice de valk

    Van kijkcijfers kun je niet genieten –wel van deze fantastische talenten, wat een variatie, wat een passie, toewijding, doorzettingsvermogen. wanneer houden we eens op over cijfers te praten en praten we over de inhoud inspiratie en talent. De jury gisteren was een uitstekende maatstaf voor waar het over moet gaan, opbouwend, enthousiasmerend, positief, voor al Dan deze man is een toonbeeld van motivatie. De publieke omroep kan overigens heeeel veel leren van wat RTL4 hier heeft neer gezet. Chapeau! ook voor de Elastic Double (( – : : – )) en de Meesterbakker/zinger uit Limburg. Martin. Zo haal je mensen uit de WWW niet met regelingen en arbeidstijdverkorting. Valt trouwens ook op dat de zure linkse krant (Volkskrant) geen letter wijdt aan dit fenomeen. Volks (2.4 miljoen) Krant?

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Bij een commerciele omroep draait het om de cijfers, daarnaast is shet belangrijk om een goed programma uit te zenden waarbij het talent ook zeer belangrijk is!

        /   Reply  / 
  6. joris

    we kunnen tegenwoordig ook de donderdag hier wel bespreken in de kijkcijfers… rtl4 en 5 zijn afgelopen donderdag echt niet normaal zo goed bekeken tov de rest

      /   Reply  / 
  7. anoniem

    Ik hoop eigenlijk dat The Voice Of Holland slecht gaat scoren. Niet omdat ik het RTL niet gun, maar omdat ik talentenjachten een beetje zat ben. Maak een paar goede dramaseries en plaats die op de vrijdagavond, ik denk dat Nederland niet meer zit te wachten op wéér een nieuwe talentenjacht. De cijfers van The Voice Of Holland zullen volgende week denk ik rond de 1 miljoen zijn en Popstars ook rond de miljoen. Ik denk eigenlijk vooral dat Nederland 1, 2 en 3 beter gaan scoren nu HGT is afgelopen.

      /   Reply  / 
  8. Robbieboy

    Mooie score voor RTL

      /   Reply  / 
  9. Johanna

    Ik vond dat Martin Hurkens uit Limburg heel goed was.
    Het zou ook leuk zijn als idols 4 nog eens herhaald zou worden.
    Groetjes,

    Johanna

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    Trouwens dat idee van Robert aan het einde van HGT vond ik wel goed :lol: “Wat ga jij doen Patricia Paay, Gordon en Patricia over De Vloer?” Lijkt mij eerlijk gezegd nog best leuk ook.

      /   Reply  / 
    1. rtd

      die grap had winston ook gemaakt bij boulevard….

        /   Reply  / 
      1. anoniem

        Misschien zijn ze het dan al van plan..

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>