RTL voor vierde jaar op rij naar huis met Televizier-ring

RTL heeft een mooie prestatie geleverd door voor het vierde jaar op rij de Gouden Televizier-ring te winnen. The Voice of Holland sluit aan in het rijtje van Gooische Vrouwen, De TV Kantine en Voetbal International. Een ongekend knappe prestatie. Voor Wendy van Dijk is het bovendien haar tweede ring, eerder kreeg ze hem al voor Hart in Aktie. Wie deze ring om zijn vinger mag schuiven is nog niet duidelijk. Zenderbaas Erland Galjaard verklapte al de ring minstens éénmaal bij te laten maken, maar wil ook de makers achter de schermen mogelijk belonen met een replica.

The Voice of Holland mag zich een terecht winnaar noemen. Niet alleen door de overtuigende zege van 49 procent, ook doordat het format heel de wereld overgaat en geldt als één van onze bekende exportproducten. Het zou heel raar zijn als dat succes onopgemerkt blijft bij een publieksprijs als de Televizier-ring. Of Televisiering, zoals uitreiker Epke Zonderland het uitsprak.

Groot compliment ook voor de speech van Martijn Krabbé. Hij wist in frisse bewoordingen nog eens duidelijk te maken hoe bijzonder en hoe knap het is, dat een format als The Voice of Holland is ontstaan. Dat ze de opdracht kregen in een schijnbaar verzadigd genre als de talentenjacht zichzelf opnieuw uit te vinden. Niet alleen qua format, ook qua presentatie. Sowieso vind ik Martijn jaar na jaar ondergewaardeerd op het Televizier-ring Gala, hij is de meest veelzijdige presentator van Nederland maar de nominatie voor een Televizier-ster blijft jaar na jaar uit. Deze ring is dus ook een groot erkenning voor hem.

Grappige anekdote van John de Mol. Vorig jaar leek de overwinning een formaliteit en huurde hij het nabijgelegen De Hermitage af voor een privéfeestje. En sprak hij na de bekendmaking de woorden uit het jammer te vinden dat hij het jaar erop weer in zijn smoking in het middelpunt van de belangstelling moest staan, iets waar hij een hekel aan heeft. Uit een vorm van bijgeloof is hij daarom nu op vakantie gegaan – en prompt mist hij het feestje voor zijn team.

Wel sneu voor Wie Is de Mol?, maar wie weet brengen zij in januari een nog sterker seizoen waardoor het in oktober 2013 gaat lukken. Al zal RTL er alles aan doen om de ring voor het vijfde jaar op rij mee naar huis te nemen.

Zie ook:
- Kijkcijfers Gemeten – Gouden Televizierring Gala 2012
- Verzilvert Wie Is de Mol? zesde nominatie Televizier-ring?
- Dit jaar geen privé-feest The Voice na Televizier-ring Gala

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “RTL voor vierde jaar op rij naar huis met Televizier-ring

  1. J

    Martijn verdient inderdaad de beste prijs voor presentator! Ik vind hem op dit moment gewoon de beste.

      /   Reply  / 
  2. k:Alex

    Volgend jaar Ik Hou van Holland en daarna Wie is de Mol, dan is alles weer geweest.

      /   Reply  / 
  3. Jordy

    John de Mol heeft er een handje van feestjes te geven wanneer er geen reden toe is; In de 90s deed hij al PRECIES hetzelfde met Medisch Centrum West. xD

      /   Reply  / 
  4. bill

    the voice of Holland, so you wanna be a dancer, whatever

    maak toch eens goede televisie

      /   Reply  / 
  5. Diana kovac

    martijn krabbe goede presentator laat me niet lachen

      /   Reply  / 
  6. Diana kovac

    The voice of holland had nooit nooit moeten winnen gewoon belachelijk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>