Verzilvert Wie Is de Mol? zesde nominatie Televizier-ring?

Drie jaar op rij is de Gouden Televizier-ring naar RTL gegaan. Eerst Gooische Vrouwen, daarna de TV Kantine en afgelopen keer Voetbal International. Vanavond maakt RTL opnieuw kans met The Voice of Holland. In kijkcijfers gemeten het populairste programma in de verkiezing, maar zal The Voice ook winnen? Ik denk het niet. Mijn voorspelling luidt dat Wie Is de Mol? zijn zesde nominatie eindelijk gaat verzilveren.

Toch lijkt er geen huizenhoge favoriet voor de overwinning te zijn.

Natuurlijk is er veel te doen geweest om Ali B. op Volle Toeren. Met een agressieve campagne zette de rapper een eindsprint in waarna hij de nominatie kreeg. Petje af voor het gebruik maken van het recht voor actie voeren, toch heeft het ook wat antipathie opgeleverd bij de mensen die niet op Ali stemden. Zij zullen zich mogelijk vanavond dan ook niet zo zeer voor The Voice of De Mol uitspreken, maar meer tegen Ali.

Ach, uiteindelijk is het goed dat een publieksprijs zoveel discussie oplevert. Een publieksprijs waar iedereen zich in kan vinden leeft niet onder het volk of onder de kanshebbers is zo weinig kwaliteit, dat de uitverkiezing een schot voor open doel bleek.

Bij The Voice of Holland merk je dat de hype voorbij is. Op een paar bekende auditanten na dit seizoen trekt het programma weinig publiciteit (in elk geval veel minder dan vorig jaar) en de betovering bij dit derde seizoen is wel verbroken. Het is nog steeds een sublieme talentenjacht, maar ik vraag me af of de kijker nog zo enthousiast zal stemmen voor The Voice.

Dat maakt een eventuele overwinning voor Wie Is de Mol? zeker geen troostprijs. De laatste seizoenen vertonen een opgaande lijn in kijkcijfers gemeten en veel fans vinden het elk jaar weer spannender. Een programma dat zichzelf na zoveel jaar nog opnieuw weet uit te vinden, waar elk jaar zo ontzettend veel om te doen is bij de bekendmaking van de cast en een programma waar mensen bijna drie maanden lang van in de ban zijn, verdient een publieksprijs als de Televizier-ring.

We gaan het zien vanavond.

Gouden Televizier-ring Gala, 20.30 uur, Avro (NL1)
Hoe Heurt het Eigenlijk… in Hilversum, 22.20 uur, Avro (NL1)

Zie ook:
- Epke Zonderland reikt gouden Televizier-ring uit
- Ewout Genemans doet gouden loper Televizier Gala
- Ferry en Kim-Lian verzorgen opening Televizier-ring Gala
- Televizier-ring 2012: Net niet genomineerd
- Televizier-ring: Voor wie het hardst schreeuwt?
Televizierring: Reinout hoopt dat fans niet op idool stemmen
- Nominaties Televizier-ring: WIDM, TVOH en Ali B
- Jan Slagter vindt verkiezing Televizier-ring oneerlijk
- Cilly Dartell komt netwerken op Televizier-ring Gala

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Verzilvert Wie Is de Mol? zesde nominatie Televizier-ring?

  1. Felthuis

    Eigenlijk is dat hele Televizierring-gala erg achterhaald. We proppen 5 categorieën in anderhalf uurtje, doen ieder jaar alsof het het meest prestigieuze is wat er in heel Europa is en ieder jaar is er weer gezeik over de genomineerden en de uiteindelijke winnaars.

    Ze kunnen het beter opdoeken en een nieuw televisie-gala maken. Als je kijkt naar hoe ze dat in Vlaanderen doen, dán heb je het pas echt over een gala (zie http://www.youtube.com/watch?v=2JSTfCL4YTk). Daar hebben ze voor zo’n beetje alle programmasoorten wel een categorie, waardoor er eigenlijk niets te zeiken valt, want iedere programmasoort valt in de prijzen.

    En daarnaast: in België werken één (publieke omroep) en VTM (commerciële omroep) samen aan het gala en zenden het ieder jaar ombeuren uit. Zouden de NPO, RTL en SBS ook moeten doen als er zo’n soort gala zou komen. Dan wordt het niet zo’n elitair PO-feestje en delen ze allen in de kosten. Levert ook dát geen gezeik op.

    Maar ja, hier in Nederland durven ze het nooit echt te vernieuwen…

      /   Reply  / 
    1. Jeroen65

      Die Belgische show ziet er inderdaad duizend keer beter, strakker en eerlijker uit. De categorien van die show zijn stukken beter, zo maken meerdere programma’s kans en heb je inderdaad minder gezeik. En man als ik die show zie dan is onze show nog 10 keer zo ouderwets/truttig als ik al dacht.

      Nederland, kijk naar Vlaamse Televisie Sterren want we kunnen er nog veel van leren…

        /   Reply  / 
  2. Sven

    Flauwekul programma.
    Wij gaan zoals altijd op vrijdag (en maandag) voor Voetbal International.
    Jaja de niet gewenste winnaars van vorig jaar; aldus incestueus Hilversum

      /   Reply  / 
  3. Zayn

    Ik ben het eens dat het meerdere categorieen verdient. Niet 1 ring, maar gewoon voor elke soort showsoort de beste uitkiezen. Die dus ook elk jaar weer kunnen winnen. Zo wordt het bijvoorbeeld ook gedaan in de UK met de National Television Awards. Erg mooie show.

      /   Reply  / 
  4. Mark

    Nederland verloedert. As een dom talentenjachtje al een ring kan winnen moet je dan nog wel een prijs weggeven? Dit soort shows horen bij de wet verboden te worden!

      /   Reply  / 
    1. Dennis

      Nee, het programma van Ali B. is een slijpsteen voor de geest wilde je zeggen…

        /   Reply  / 
      1. Mark

        Ook dat programma had niet genomineerd mogen worden. Gaat nergens over! Geen belastinggeld meer aan uitgeven!

          /   Reply  / 
  5. Maurice

    Wat een flut show! Vol met nare opmerkingen en steken onder water! GADVERDAMME!
    En dan vooral zo’n winnaar. Dit jaar besloot de televizier dat je via de telefoon maar 1x kon stemmen? SLAAT NERGENS OP!

    RTL heeft zo helemaal vrij spel met hun balken en al hun andere aanhang onder de 14 jaar.!

      /   Reply  / 
    1. BRK

      Dat slaat juist wél ergens op en hadden ze eerder in moeten voeren. Voorheen kon het zo zijn dat niet het programma met de meeste stemmende mensen won, maar met de meeste uitgebrachte stemmen. Als er bijvoorbeeld op programma X drie verschillende mensen allemaal 10 keer gestemd hebben, heeft dat programma meer stemmen gekregen dan programma Y waar 20 mensen allemaal 1 keer op gestemd hebben, terwijl programma Y juist veel meer individuele ‘liefhebbers’ heeft en dus zou moeten winnen. Als je stemt voor de Tweede Kamer kan je toch ook niet meerdere keren op een partij stemmen? Je bent voor een programma en die vind je het beste en daar gaat dan je stem naartoe. Punt. Dat is bij elke serieuze verkiezing zo.
      .
      Overigens vind ik dat dit overal ingevoerd zou moeten worden, ook bij een programma als The Voice of Holland. Degene met de meeste individuele stemmers zou moeten winnen, niet degene met de meeste uitgebrachte stemmen. Voor een commerciële partij vind ik het te begrijpen dat ze willen dat mensen meerdere keren stemmen, want dat levert meer geld op. Maar voor een publieke omroep zoals de AVRO mag dat geen reden zijn.
      .
      Verder vond ik het niet zo’n hele boeiende show. De opening was wederom niet boeiend, dat kan veel spectaculairder. Ook over de verschillende winnaars ben ik het niet eens. Zilveren Televisier Ster Vrouw moest gaan naar Linda of Wendy, Man naar Matthijs van Nieuwkerk. Over de Talent Award was ik wel verbaasd, aangezien ik verwacht had dat Kim-Lian die zou winnen en anders nog Britt. Gerard Ekdom was wel de laatste van de drie die ik verwacht had. Televizier Ring zelf is meer dan terecht, daar is geen twijfel over mogelijk.
      .
      Verder natuurlijk felicitaties aan alle winnaars!

        /   Reply  / 
  6. G

    En dan die genante ‘staande ovatie’ voor Mathijs, waar Ali om vroeg. Totaal ongepast na de, wel gepaste, staande ovatie voor Romer….

      /   Reply  / 
  7. Juize

    Wat een slechte show… Vooral Reinout die weinig sfeer en charme in het programma stak. The Voice vind ik juist wel een terechte winnaar. Ik kijk er zelf niet naar, maar het houd NL toch wel veel bezig!

      /   Reply  / 
  8. Hans

    Stemmen veel te gecompliceerd moet je eerst een account aanmaken laat dus maar zitten!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>