Joling: Move Like Michael Jackson niet herkenbaar genoeg

Gerard Joling heeft wel een idee waarom Move Like Michael Jackson niet goed aanslaat. Volgens de presentator is het SBS-programma niet herkenbaar genoeg. “Ik denk dat het voor kinderen en jongelui heel lastig is om te volgen, wanneer er drie van de vier juryleden in het Engels praten. Een jury die je bovendien niet herkent, op Maurice Wijnen na. Zo’n programma moet ook een feest der herkenning zijn. Maar dat is mijn gevoel en wie ben ik?”, aldus Joling in de Coen & Sandershow op 3fm.

In het radioprogramma herhaalt Joling nog eens eigenlijk geen trek te hebben in Move Like Michael Jackson. “Daar heb ik het ook over gehad met de directie van SBS. Ik was nog bezig met een talentenjacht toen dit programma al werd opgestart. Ik heb gezegd dat er volgens mij te veel talentenjachten waren en ook te veel Joling op tv. Want naast het presenteren zie je me ook op tv met mijn liedjes en reclames. Dus gaf ik aan dat het beter was voor mezelf om het niet te doen, qua tijd. En ik had er ook niet zo veel zin in.”

Toch heeft Joling de klus aangenomen. “Ik vind ook dat je dingen moet doen waar je misschien iets minder zin in hebt. SBS 6 heeft me nooit iets verplicht, ze zijn altijd heel goed voor me geweest.”

Dat Move Like Michael Jackson nu niet goed scoort – ongeveer 500 duizend kijkers per aflevering – vindt Joling wel jammer. “Maar het is niet zo gek dat mensen over je vallen en struikeln. Het is voor mezelf goed, het houdt me scherp. En het betekent ook dat ik verwend ben de afgelopen jaren.”

Wat is Joling toch altijd heerlijk eerlijk. En zijn redenatie achter de achterblijvende kijkcijfers klinkt heel plausibel. SBS liet gisteren al weten er van alles aan te doen om de dalende trend om te buigen. Vanaf aanstaande zaterdag komt danser Timor Steffens meer in actie tijdens het programma.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Move Like Michael Jackson zakt ver weg
- Galjaard: SBS mist de boot
- Move Like Michael Jackson begint op SBS 6

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Joling: Move Like Michael Jackson niet herkenbaar genoeg

  1. P@trick

    Tuurlijk ligt het zoals altijd aan allerlei andere factoren, maar NIET aan Gerard Joling zelf!!!
    Snapt die man nu ook nooit dat ook hij wel eens teveel met z’n kop op de tv kan zijn.
    Million Dollar Wedding lag schijnbaar niet aan het programma, maar kreeg Wendy alle drek over haar heen, terwijl het daar toch echt duidelijk aan het programma lag.
    zo kan ik me altijd aan de schuld ontrekken als ik Joling heet.

      /   Reply  / 
    1. MBC

      Hij zegt toch zelf dat het voor een deel aan zichzelf ligt, dat er volgens hem te veel Joling op tv te zien is en dat hij eigenlijk geen zin had.

      Dus dan geeft hij toch toe dat hij zelf één van de redenen voor de flop is.

      Verbazend eerlijk

        /   Reply  / 
    2. Joey

      Volgens mij heb je niet het hele artikel gelezen. Gerard geeft namelijk zelf aan dat hij vind teveel op tv te zijn. En niet eens tussen neus en lippen door. Lees eerst even het hele artikel voordat je commentaar gaat leveren!

        /   Reply  / 
  2. DARINKA

    Ja wat wil je nog na dat rtl goed heeft gedaan met de MY NAME IS MICHAEL en daar zie je echt dat het goed de dans en de zang van MJ doet maar hier bij sbs6 zie je niet echt alleen maar dans van MJ,maar van alle dans en ik denk dat deze programma gaat over MOVE LEKE MICHAEL JACKSON en soms zie je dat niet…
    Ik kijk wel alleen maar om de dans van MICHAEL JACKSON en verder boeit me niet zo…
    Jammer voor Gerard Joling dat het niet zo veel mensen niet naar kijken toch????

      /   Reply  / 
  3. Piet

    Ik snap dat om financiële redenen steeds meer programma’s samen met de Vlamingen gemaakt worden, maar daar zit volgens mij ook wel een deel van het probleem.

      /   Reply  / 
  4. Caitlin

    Move Like Michael Jackson had een heel leuk en goed programma kunnen zijn, maar de welkbekende SBS-traagheid verpest alles. Zo veel nutteloze informatie komt voorbij voordat we een keer een auditie te zien krijgen. En je hebt een topjury, met nota bene de choreograaf van Michael Jackson zelf daarin. Dat moet je natuurlijk uitbuiten. Maar ik hoor en zie bijna alleen Maurice: boring! En dan natuurlijk de slechtst mogelijke presentator voor dit programma. Ten eerste is Gerards Nederlands oerslecht. Ik herinner me de zin ‘Michael draait z’n eigen om in z’n graf’. Tenenkrommend. En ten tweede moet je een show die gaat over zo’n flitsende performer door een flitsend iemand laten presenteren. Dus niet alleen flitsend qua kleding(en dan doel ik op Jolings voorkeur voor glitteroutfits). Nance of Tooske, want het moet natuurlijk iemand uit de SBS-stal zijn, had ik dan nog liever gezien. Die hebben ook wat meer feeling met de muziek van Michael Jackson, lijkt me. En ik hoorde de voice-over alweer zeggen: hoe het verder gaat met deze kandidaat zien we over een paar weken. ‘Een paar’ zal dan wel weer duiden op een week of tien.
    Een gemiste kans, SBS. Probeer kort en krachtig eens een keer!!
    Toch blijf ik kijken. Ik neem het programma op en spoel al het geouwehoer door. Dan blijven de optredens over en ik moet zeggen dat er werkelijk fantastische dansers tussen zitten. Die zou ik maar koesteren als ik SBS was…

      /   Reply  / 
  5. Laatbloeier

    Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom dit programma niet scoort:

    Overvloed aan talentenjachten; de mensen worden het beu.
    Gerard Joling te vaak op TV + niet passend.
    Weinig MOVE LIKE MICHAEL JACKSON, want dat mag niet. MJ-liefhebbers kijken dus niet meer.

    Geen inspirerende jury; Mark Summers is een keiharde bikkel en de wel sympathieke Lavelle Smith komt niet zo uit de verf.

    Het begint er al op te lijken dat dit programma weer flink gerekt wordt à la Popstars. Het sterke van MY NAME IS MICHAEL was juist de korte tijd waarin je resultaten ziet.

    Na het succesvolle MY NAME IS MICHAEL hoeven veel mensen niet nog een MJ-talentenjacht.

    Ik heb er absoluut geen last van, maar veel mensen zijn MJ-moe.

    Wat dan overblijft zijn de goede dansers die ertussen zitten. Ik kijk daar ook graag naar, maar voor veel mensen is dat niet genoeg.

    En dan niet te vergeten de grote concurrentie van RTL4 met Linda de Mol.

      /   Reply  / 
  6. Nick

    Hij roep dit gewoon omdat het niet scoort

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>