Dokter Roos: Dokters misschien begin van iets heel groots

Nog een goeie week zendt Net 5 Dokters uit om 20.00 uur, de scripted realityserie die de afgelopen weken zo goed heeft gescoord voor de zender. Dokters keert zo goed als zeker terug bij Net 5, het succes is actrice Stephanie Louwrier niet ontgaan. In Dokters neemt ze de rol van dr. Roos voor haar rekening. “Ik heb het gevoel dat we misschien wel aan het begin van iets heel groots zouden kunnen staan. We zijn echt aan het pionieren voor mijn gevoel, zoals met dat bijvoorbeeld destijds op een andere manier ook bij een serie als Goede Tijden Slechte Tijden deed.”

Ze vervolgt in het AD: “Ik vind het prachtig om aan het begin van iets als dit te staan. Misschien heeft deze vorm van televisie maken wel een heel grote toekomst.”

In Dokters worden waargebeurde ziekenhuisverhalen nagespeeld met amateurs, vaak ervaringsdeskundigen. Je hebt als kijker echter niet het gevoel naar een dramaserie te kijken, maar naar een docuserie. “Bij Dokters is het vele malen losser dan bij een scenario en wordt een script veel minder strak gehanteerd. Juist primaire reacties van de mensen die de patiënten spelen zijn waardevol. Bij ons is de eerste take meestal ook de beste.”

Stephanie heeft nog wel een leuke anekdote. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik nog niet één keer herkend ben sinds Dokters op televisie is. Waarschijnlijk heeft dat er ook mee te maken dat ik als dokter Roos mijn haar altijd opgestoken draag en in het echte leven los. Mensen kijken denk ik bovendien naar de witte jas, die doet de truc. Maar het gaat me niet om het herkend worden, hoor. Het belangrijkste is dat de serie het zo goed doet.”

Zie ook:
- SBS 6 ook met scripted reality in vooravond: Beschuldigd
- Net 5-serie Dokters komt boven half miljoen uit
- Net 5 versterkt vooravond met ziekenhuisserie Dokters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>