Mediahype Peter R. de Vries bereikt hoogtepunt: de uitzending

Peter R. de Vries beleeft vanavond zijn finest moment. Hij claimt de hele verdwijningszaak van Natalee Holloway te hebben opgelost en in zijn programma vanavond zal hij dat eens even uit de doeken doen. De hele mediahype bereikt daarmee een hoogtepunt. Opmerkelijk is dat hij de aankondiging van deze onthulling drie dagen geleden al deed. Dat gaf andere media ruimschoots de tijd om de informatie te achterhalen. Via de betrokkenen is een groot gedeelte van het verhaal inmiddels bekend. Waarom nam De Vries dat risico?

Misschien dat hij dat vanavond ook vertelt, of anders morgen in Hart van Nederland, die een speciale terugblik-aflevering maken. In De Wereld Draait Door van vrijdag werden wel enkele suggesties gedaan. Mogelijk had De Vries aanwijzingen dat zijn primeur al naar buiten aan het komen was, en koos hij ervoor om dan maar zelf de aankondiging te doen. Of hij had de primeur zo goed dichtgetimmerd, dat die drie dagen ook niets meer uithaalden.

TV-watchers speculeren nu over het aantal kijkers dat De Vries vanavond gaat trekken. De grootste concurrentie zal van Nederland 1 komen, waar de Avro-comedy We Gaan Nog Niet Naar Huis de afgelopen weken ruim 2 miljoen kijkers haalde, mede door de lead-in van kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw.

De Vries zal daar heel wat kijkers wegsnoepen. Ondanks dat de inhoud van de uitzending nagenoeg volledig lijkt uitgelekt, zag nog niemand de beelden opgenomen met de verborgen camera of het uitgebreide interview met Beth Twitty, de moeder van Natalee.

Zelf denk ik dat de uitzending wel eens 3 miljoen mensen zou kunnen bereiken. Alleen zitten zij niet de volledige twee uur uit. En ach, die 3 miljoen is natuurlijk een schijntje op wat het totaal aantal kijkers wordt. Want de aflevering van vanavond is al aan Amerika verkocht waar vermoedelijk zo'n 20 miljoen mensen morgen zullen kijken. En er volgen vast nog meer landen.

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- De Vries sleept 3 mensen mee in uitzending Natalee Holloway
- Ook Peter R. de Vries naar Oprah
- Joran van der Sloot verwacht zondag 'goede tv'
- Peter R. de Vries blikt maandag terug op uitzending Holloway
- Holloway-uitzending Peter R. de Vries nu al kaskraker
- Peter R. de Vries claimt oplossing zaak Natalee Holloway

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mediahype Peter R. de Vries bereikt hoogtepunt: de uitzending

  1. kneuk

    Herman,

    Persoonlijk denk ik dat de kijkcijfers verschrikkelijk zullen tegenvallen.

    Men kent inmiddels het kunstje van de Vries om eerst ruimschoots terug te blikken met veel herhalingen van eerdere uitzendingen. Mensen gaan dat echt niet twee uur uit zitten.

    Ik in ieder geval niet en lees het maandag allemaal wel, want voor de Vries heb ik sowieso geen geduld.

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    precies kneuk.. het belangrijkste wordt morgen wel uitgezonden bij journaals, en anders hebben we nog de krant

      /   Reply  / 
  3. misdaad verslag geefster

    Hallo
    Ik heb een vraag naar aanleiding dat meneer de Vries denkt een grote vis te hebben gevangen, wanneer zet hij de Nederlandse justitie eens op z’n kop, daar valt veel meer schuldigen op te sluiten.
    Zie de Volkskrant van 21-01-2008 maar!!
    En waarom Holloway wel en Maddie Mac Caine niet, zij is ook nog niet boven water.
    En dan nog wat, er word gesuggereerd dat er drugs in het spel zou zijn, dan vind ik dat die Natalee verantwoordelijk is voor haar eigen dood,tenminste als ze dood is, want iedereen weet dat van die troep bij gebruik dodelijk kan zijn.
    Dat Joran meer weet van haar dat is al wel duidelijk, maar schuldig aan haar dood, vind ik ver gezocht, ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen doen dus ook voor het gebruiken van drugs!!
    Daarom zeg ik, ik wens familie van der Sloot heel veel sterkte toe na vanavond!!

    Mvg misdaad verslag geefster

      /   Reply  / 
  4. richard

    Denk juist dat er iets van 4 miljoen mensen gaan kijken. Iedereen heeft het er over in mijn omgeving en iedereen gaat kijken!
    Uri geller gister was trouwens ook weer helemaal top!

      /   Reply  / 
  5. Bram

    Ik gok op 2.8 miljoen kijkers. Ik denk dat het wel veel word. Veel mensen op mijn werk hadden het er over en zeiden dat ze zouden kijken. Ook op school was dat zo. Ik denk niuet dat ie meer dan 3 miljoen kijkers haalt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>