Linda de Mol presenteert The Winner Is… voor Duitse tv

Opmerkelijk nieuws rondom Linda de Mol. De presentatrice met drie hitformats op haar naam bij RTL 4 keert begin 2012 terug op de Duitse televisie. Voor de commerciële zender Sat1 gaat ze The Winner Is… presenteren. “Ik was wel weer eens toe aan iets nieuws”, motiveert de presentatrice, die eerder al eens opmerkte dat het lot van succesvolle titels prolongeren is in plaats van innoveren. Saillant detail: John de Mol produceert met Talpa het nieuwe programma, dat de mediamagnaat ook tipt als hèt comeback-format voor SBS 6.

Linda de Mol vertelt in RTL Boulevard over The Winner Is… dat het om een talentenjacht gaat. Dit keer is de inzet niet het begin van een carrière, maar een vette geldprijs. Sat1 is erin geslaagd om 1 miljoen euro prijzengeld beschikbaar te stellen. Telkens nemen twee kandidaten het tegen elkaar op met hun talent, om uiteindelijk een aantal finalisten over te houden.

Linda: “Ik las het format en dacht meteen: dit zit heel goed in elkaar en geeft een heel andere wending aan talentenjachten. Je doet niet mee om beroemd te worden, maar om rijk te worden.” Ze is vooral gefascineerd door het feit dat de talentenjacht veel elementen uit een goede spelshow bevat.

John de Mol zei vorige week bij Tour du Jour al dat hij The Winner Is… ook op de Nederlandse tv wil brengen, het liefst bij zijn nieuwe zender SBS 6 (nog even afwachten of de NMa goedkeuring geeft aan de overname). “Je hebt als zender maar twee of drie hitformats nodig om het tij te keren”, zegt De Mol over de potentie van The Winner Is…

Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig of RTL 4 ook gestreden heeft voor The Winner Is… en hoe hoog dat spel is/wordt gespeeld. Het is duidelijk dat Linda dit spelletje graag wil presenteren, anders gaat ze niet weer terug naar de Duitse televisie. Temeer omdat ze opmerkt wel toe te zijn aan iets nieuws. Of wil John de Mol koste wat kost dit format bewaren voor zijn nieuwe zender?

Zie ook:
- John de Mol: The Winner Is… zal SBS 6 weer op kaart zetten
- SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12
- John de Mol koopt SBS Nederland. Wat verandert er nu?
- John de Mol: Programmabudgetten bij SBS gaan omhoog
- De Mol: Rustig kijken welke presentator in welke positie

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Linda de Mol presenteert The Winner Is… voor Duitse tv

  1. drama queen

    Klinkt nou niet echt als een heel bijzonder format.
    Jammer dat er nu al zo geschreeuwd wordt door John, ‘een zender heeft 2 of 3 goede formats nodig’ en natuurlijk kan Talpa deze leveren.
    Ik heb veel respect voor deze man, maar met deze houding gaat hij SBS niet redden!

      /   Reply  / 
  2. Jeroen

    En weer een talentenshow… Beetje de 2e ronde van de voice, waarin de talenten het tegen elkaar opnemen in de boxring.. En op dat element zijn ook heel veel positieve reactie’s gekomen.. Maar als John nou eens orgineel is bedenkt hij nu een super programma dat NIETS met zangers/talenten te maken heeft. Een spelshow alla de staatsloterij show vroeger was. Met een dergelijk hindernisbaan.. En dat met een grote prijzenpot! Ik krijg bij dit bericht tevens het idee dat Linda het niet voor SBS zal presenteren…

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Ik had een vraag hè , John de Mol had in mei de kans zijn aandelen RTL te verkopen, dat heeft hij bij mijn weten niet gedaan. Stel nu dat de NMa geen toestemming voor deze deal met SBS geeft kan John dan alsnog meteen zijn aandelen RTL verkopen of moet hij dan weer wachten tot een bepaald moment, omdat hij nu ook alleen in mei de kans had en dus niet het hele jaar door??

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Volgens mij heeft RTL nog tot 1 september de tijd om dat aandelenpakket al dan niet terug te kopen. Ik verwacht dat de NMa zich voor die tijd wel uitspreekt over de overname.

        /   Reply  / 
  4. Terry

    Stomme zet van Linda.. Maarja hoe meer je hebt, hoe meer je wil he..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>