Matthijs wil en kan late night, maar doet hij het ook?

Matthijs van Nieuwkerk is het boegbeeld van het gelauwerde en prijswinnende De Wereld Draait Door. Daar begint volgende week een nieuw seizoen van, maar afgelopen mei verraste het Vara-gezicht door hardop de wens uit te spreken een late night programma te maken. Bij de publieke omroep is geen plek vrij door Pauw & Witteman, maar RTL 4 staat met open armen te wachten. Hapt Matthijs toe?

Zappen.blog.nl vroeg op de najaarspresentatie van de Vara of Van Nieuwkerk er oren naar heeft. “Late night bij RTL 4? Ja, dat zou je aan Erland moeten vragen.”

Het toeval wil dat we die op de perspresentatie van RTL naar het onderwerp vroegen. “Of we al lunchen? Nee, dat is niet het geval. Vooral omdat, als ik goed ben geïnformeerd, Matthijs nog minimaal twee jaar onder contract staat bij de Vara. Dat is best wel een lange periode in televisieland. Dus nee, we lunchen niet en we spreken elkaar niet. De ambitie blijft wel, daar kan ik eerlijk over zijn. Hij is een geweldige man. Als je die om half elf hebt staan, dan is RTL 4 echt wel af.”

Galjaard windt er dus geen doekjes om, maar Van Nieuwkerk blijft vaag als hij dat verneemt. “Het lijkt mij heel verstandig als ik hier zo min mogelijk over zeg. Ik begrijp dat het jammer is, maar daar houd ik het toch bij, haha.” En ook bij RTL Boulevard stuurt hij de verslaggever met een kluitje in het riet. “Zou het of zou het niet? Voorlopig staan alle sensoren op De Wereld Draait Door.”

Zie ook:
Zesde seizoen De Wereld Draait Door wint Nipkow-schijf
Matthijs van Nieuwkerk bedankte voor late night RTL 4
Galjaard: Voorlopig geen late night show op RTL 4
- Coalitie wil maximaal drie grootverdieners publieke omroep

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Matthijs wil en kan late night, maar doet hij het ook?

  1. Albert Verlinken

    Wil Matthijs graag een uur of 5 ‘s middag binnenlopen, zich laten bijpraten over de gasten (productie regelt alles), uurtje programma maken, nababbelen aan de bar en snel naar huis om nieuwsuur te kijken voor een bovenbalkenende salaris. Of wil Matthijs een goed programma makem met minder middelen waarbij gewerkt moet worden (zelf voorbereiden e.d.) voor een heel behoorlijk salaris.
    Aan Matthijs de keus.

      /   Reply  / 
    1. aaron

      Matthijs komt om 1 uur ‘s middags binnen (zie VARAgids ha-ha), en gaat zich dan inlezen over de gasten. Je doet net of hij niks doet, maar hij maakt net zo veel uren als een gemiddelde Nederlander… Haha en bij RTL moet hij zeker heel veel doen? Hahaha

        /   Reply  / 
  2. Nick

    Zegt het feit dat hij er niets over wil zeggen niet al genoeg. Lijkt me duidelijk dat hij graag naar RTL wil anders hadhij het toch al lang ontkend?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat gevoel kreeg ik ook. Weet verder niet hoe gehecht Matthijs is aan zijn salaris, maar bij de PO kan dat alleen maar minder worden. En denk dat RTL wel over een verhoging wil spreken.

        /   Reply  / 
  3. !#Michael#!

    Ik denk dat RTL hem al een aanbod heeft gedaan met 6 nullen ;) Als ze een sterke talkshow op de late night kunnen krijgen? Dan is RTL4 in 1 klap weer de zender die het in jaren 90 was. Een onverslaanbare commerciële gigant in de markt.

    Die 6 nullen krijg je er ook wel uit wanneer dit programma de absolute #1 word om half elf, waardoor Prime Time op RTL4 met n uur verlengt gaat worden. Daarnaast levert dat de NPO een zware klap Ned3 stort in zonder DWDD… Daarnaast gaan ze dat voelen op de late avond van Ned1 ;)

      /   Reply  / 
  4. Huftertje

    Moeten ze die Prem nogwat ook in dienst nemen voor een talkshow op de middag! The Dutch Jerry Springer! Dan is RTL helemaal niet te verslaan!

      /   Reply  / 
  5. Timo

    Ik vind hem een goeie presentator, maar of hij ook geschikt is voor late-night vraag ik me af. En wat voor talkshow willen ze dan gaan maken. Want om DWDD te gaan kopieren lijkt me niet, en zal denk ik ook geen succes worden. Persoonlijk zou ik liever een presentator met een comedy achtergrond een talkshow op RTL4 zien presenteren in format waar serieuze onderwerpen wel included zijn, maar de entertainment zou de grootste invulling moeten geven. Elke dag de openingsmonoloog over het nieuws van de dag met een comedy-insteek, een paar comedy bits en dan 2 gasten met als afsluiting een muziekact.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: ‘Laatste seizoen Pauw & Witteman aanstaande’ | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>