Gastrol Dennie Christian in Toren C; ‘Briljant acteur!’

Eindelijk het derde seizoen van Toren C! Zelf ben ik groot fan van de satirische sketchshow van de VPRO en daarom deze weken op vrijdag een interview met makers Maike Meijer en Margôt Ros. Deze week gaat het over schlagerzanger Dennie Christian, die vanavond een gastrol heeft in Toren C.

Want hoewel de meeste typetjes worden gespeeld door Meijer en Ros zelf, werkt er ook een klein team acteurs mee aan Toren C. En in deze derde aflevering speelt ook Dennie mee in een heuse actiescène. Ros: “Dennie was geweldig!”

Het strikken van Dennie ging niet zonder slag of stoot, legt Meijer uit. “We hebben hem wel over moeten halen. De man is gevierd met nummers als Rosamunde en Marsupilami. Hij dacht: ‘Ik heb een heel eigen publiek en dat trapt hier niet in’. Toren C trekt toch een heel ander publiek, wie garandeert hem dat hij niet voor gek staat of naakt moet? Dus ik zei: ‘Nee Dennie, je hoeft niet naakt. Als er naakt in de scène zit, doe ik dat zelf.’ Na een paar telefoontjes zijn we erin geslaagd hem over de streep te trekken.”

De opnamedag verliep voorspoedig en plezierig. “Het was een ontzettend leuke dag. En Dennie kan ook echt heel goed acteren. In de laatste scène staan we allemaal op het dak van Toren C en landt er een helikopter. Het was ook prachtig weer. Hij heeft het briljant gedaan, we mailen nog steeds en hij zou het ontzettend leuk vinden om nog eens een keer terug te komen.”

Toren C, 21.20 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- Makers Toren C genieten van online succes sketches
- Makers Toren C houden van pies-, poep- en seksgrappen
- Aanrader: VPRO-satire Toren C op herhaling op NL3
- Toren Seoul: Special in Korea van VPRO-satire Toren C
- VPRO-satire Toren C een groot succes

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gastrol Dennie Christian in Toren C; ‘Briljant acteur!’

  1. joris

    echt een fantastische serie!

      /   Reply  / 
  2. Elza

    grappig, ik werk er vlakbij en heb op dat dak die toestanden gezien, cameramensen etc, niet wetend wat daar gaande was…..nu zie ik het opeens bij Toren C terug :)

      /   Reply  / 
  3. Lois

    Heb nu 3 afleveringen gezien en besloten ermee te stoppen. Uit afl. 2 vond ik regenpak en uitgroei hilarisch en uit afl. 3 alleen nog de gehaktbal.
    Verder is alles over the top en zo plat als een dubbeltje, jammer.
    Deze serie had, net als Fawlty Towers, na twee seizoenen moeten ophouden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>