Kijkcijfers vrijdag: Flikken neemt hap uit TVOH, record GTST

De kwartfinale van The Voice of Holland heeft een krappe 2,7 miljoen kijkers getrokken. De resultshow trok tot middernacht nog eens gemiddeld 1,9 miljoen kijkers. Mooie cijfers, maar toch een stukje van de recordscore af. Het komt mogelijk door het vijfde seizoen van Flikken Maastricht dat gisteren begon. Dat scoorde verder boven scores van de vrijdag van Nederland 1 met bijna 1,9 miljoen kijkers. RTL zette wel een topprestatie neer met Goede Tijden Slechte Tijden, dat de hoogste score sinds jaren haalde: 1.776.000 kijkers.

Het gaat al geruime tijd goed met de vooravond van RTL 4 en dus ook met GTST. De bovengrens leek te zijn gevonden in 1,7 miljoen kijkers maar daar is gisteren dus toch doorheengeboord. Afgerond komt de soap nu uit op 1,8 miljoen kijkers. Gisteren kreeg de kijker eindelijk te zien hoe Rutger Goedhart aan zijn eind is gekomen.

Omroep Max scoorde gisteren weer met Wie van de Drie, waar dik 1,3 miljoen kijkers op afstemden. Max-baas Jan Slagter voorspelt vandaag op Twitter een nieuw seizoen in het najaar. Minder fortuinlijk verging het Koffiemax, waar in de vroege ochtend slechts 134 duizend mensen op afstemden. Koffietijd scoorde bijna 100 duizend kijkers meer op hetzelfde tijdstip.

Nederland 1 deed het verder goed met Vermist, waar 1,4 miljoen mensen naar keken. De Songfestival-soap van de 3js trok 789 duizend kijkers, 5 Jaar Later werd aansluitend door 775 duizend mensen gezien.

SBS 6 is aan de filmserie van Pirates of the Caribbean begonnen. Met weinig succes, Stichting Kijkonderzoek noteert een schamele 488 duizend kijkers voor de blockbuster.

Zie ook:
Wie Is de Mol opent met nieuw seizoen met recordscore
RTL Nieuws beloond voor verslaggeving ramp Moerdijk
Kijkcijfers zondag: Best bekeken Hart van NL sinds augustus 2009
- Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing helpt Popstars niet omhoog
- Kijkcijfers vrijdag: Ik Hou van Holland 1, Guido wint van Erik

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Flikken neemt hap uit TVOH, record GTST

  1. maria

    Ik weet het wel allemaal met de Voice ,als die wendy v dijk er niet bij had gekomen die zo nodig Ben Sanders wil presenteren ( dat doet Martijn 100 x beter ) was ik wel blijven kijken.Lekker naar crime tv gekeken en af en toe klikken of Ben S al aan de beurt was,die heb ik gekeken en zodra als dat stomme mens w v d erbij kwam was ik weg,en toen voorgoed!

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Tis sowieso een familiefeestje aan het worden. Blijkt wel dat familieleden verder komen dan betere zangers en zangeressen. Liefje van de zenderbaas mag halverwege meedoen. Het liefje van Linda de Mol leidt de band. Winston gaf laatst toe dat hij zeer veel voor talpa werkt. Vind nog raar dat de huidige presentator (kan ff niet op z’n naam komen) niet geloosd is voor Bridget Maasland. Daarnaast is het wel heel duidelijk dat ze sbs aan het pesten zijn door tvoh tegelijk met popstars gaan uitzenden. Die eenmalige resultshow op zaterdag waarvan men al weet dat een slecht zingende familielid die dit keer wel te verstaan was boven een verkouden redelijke zanger wordt gekozen is een farcé. Erg jammer dat Nick en Simon zich hiervoor lenen. Komt de geloofwaardigheid van de heren niet tengoede. Hebben ze eindelijk een kans om dat mens te lozen, doen ze het niet.

        /   Reply  / 
      1. Talpafan

        De Edwin Evers band is de band van THOV, en jah Jeroen Rietbergen is daar de leidende persoon. Dus het heeft niks te maken met familiebanden, maar met het feit dat 538 ook verbonden is aan het programma dmv Edwin Evers.zijn ook niet voor niks allemaal 538 stickers te zien he ;) . Winston werkt al jaren voor Talpa en heeft te maken met sponsormomentje he ;) Redroom (Vodafone) en waarom Wendy er bij goede vraag..

          /   Reply  / 
      2. B.K.

        De ‘huidige presentator’ is Martijn Krabbe (dat je niet op de naam komt is toch wel een beetje een schande, hij is de beste presentator van Nederland momenteel). Martijn vroeg overigens aan John de Mol zelf of Wendy van Dijk erbij mocht komen om het te presenteren. Hij wilde eigenlijk dat ze vanaf het begin al mee zou doen, maar daar had ze toen geen tijd voor (waarschijnlijk opnames Ushi & Loesie en andere werkzaamheden). Er is dus niemand wat te ‘verwijten’, behalve Martijn Krabbe zelf. Heeft dus niets te maken met het feit dat ze ‘het liefje van de zenderbaas’ is. En dat Winston erbij zit is puur een verzoek van de hoofdsponsor (Vodafone). Zij willen een item waarin zij naar voren komen, en dat is de Red Room geworden. Daar willen zij blijkbaar een aparte ‘presentator’ bij en dat is Winston geworden. Ik zou ook geen andere presentator of presentatrice weten die dat zou kunnen doen (en die ook een beetje in het geheel past). Dat van de Edwin Evers-band met Jeroen Rietbergen heeft Talpafan al uitgelegd. En wat betreft Popstars: dat is helemaal niet overduidelijk. Ze moesten wel eenmalig op zaterdag uitzenden, omdat er simpelweg voor de vrijdagavond geen uitzendtijd meer was (en daarbij zou het dan ook een veel te lange zit worden, van 20:30 tot 0:30, onderbroken door TV Kantine). Het was ook maar eenmalig, omdat er alleen deze keer 8 sing-offs waren omdat er 4 mensen weg moesten. Volgende week zijn er helemaal geen sing-offs meer. Je moet eerst even alle info goed op een rijtje hebben voordat je dat soort uitspraken doet zoals je gedaan hebt, want die kloppen dus van geen kanten ;) .
        En over Jennifer Ewbank gesproken: dat is pure smaak. Ik vind het ook helemaal niets en ze had er van mij al bij de eerste liveshow uit gemogen, maar Nick & Simon denken daar dus anders over. Dat is hun eigen keuze geweest.

          /   Reply  / 
        1. Martijn

          Ben het zowat geheel eens met wat je hier zegt, maar die ‘sing off’ was niet nodig geweest. Ze hadden ook gewoon de publieksstemmen eenmalig de doorslag kunnen laten geven. Als je het zo doet, dan moet het wel live zijn!

            /   Reply  / 
          1. Bram Wittendorp

            Zeker ook omdat de uitslagen vooraf waren uitgelekt, ik keek om de bevestiging, niet om de uitslagen!

              /  
        2. Bram Wittendorp

          Die Red Room, ach dat is dikke onzin, er komen alleen maar positieve dingen op de lichtkrant, en ik durf te wedden dat een groot deel van de tweets met #tvoh allemaal lang niet zo positief zijn.

          Ze zouden die Red Room beter weg kunnen laten, de onderwerpen zijn toch allemaal bullshit.

            /   Reply  / 
  2. heoi

    Ik vind nog dat er veel mensen naar TVOH gekeken hebben. Maar ik vind allemaal te veel van die programma’s. De voorrondes zijn leuk, maar daar na word het allemaal te commercieel. En ik vind die Ben Saunders eigenlijk helemaal niet goed?

      /   Reply  / 
  3. Judith

    Als er nou niet ontiegelijk veel reclame blokken inzaten konden ze dat laaste stuk wat nu na zaterdag gaat nog best wel doen. Maja geld, geld, geld. Én ze zijn daadwerkelijk wel sbs6 aan het ”pesten” vooral deze week deed Bridget maasland dat in rtl boulevard. Ben ik trouwens de enige die alle kandidaten niks vind? Vond alleen die Joan franka wel leuk.

      /   Reply  / 
  4. GK

    Wat was het weer heerlijk om Flikken maastricht te kijken , geweldige spannende aflevering en zoveel beter als tvoh

      /   Reply  / 
  5. samantha

    TVOH was gaaf .. alleen de besten zijn er bijna allemaal uit .. alleen Ben&anne . zijn dan nog de beste .. de rest is gewoon zo standaart Popstars/idols/Xfactor enzo … .. Lenny/ben/anne/Joah/ zijn zoo het gezicht van de voice jammer dat het weer allemaal om geld draait

    xx

      /   Reply  / 
  6. Nicole

    Alles draait om populariteit bij dit programma. Dat geldt ook voor Ben. Ik heb het gehad met die gast. Altijd en overal zie je Ben op de voorgrond en Rtl pusht hem ook zo ontzettend naar de voorgrond. Op een gegeven moment ben ik gewoon BEN MOE!
    Hoe leuk hij ook kan zingen. Dit programma heet the Voice. Het gaat om de stem en wat doet Rtl…ze gooien degenen met de beste stem er al uit in de eerste weken. Onbegrijpelijk. IK vond het leuk in het begin maar de manier waarop de besten eruit gewerkt worden, Walgelijk! Tis weer net zo’n populariteitswedstrijdje zoals al die talentenjachten.

    Ik zei het in het begin al. De overwinning van Ben is vooropgezet. Was vanaf dag 1 al te merken. Elke promo elk stukje publiciteit…altijd moest Ben vooraan staan. Altijd moest Ben constant in de picture staan. En wat doet Sbs….die laat Dean straks winnen bij Popstars zodat ze Rtl lekker na kunnen doen met de ophemeling van de familie Saunders! 2 broertjes die de overwinning al in hun zak hebben vanaf dag 1!. Want dat is toch leuk. 2 talentenjachten die gewonnen worden door 2 broertjes. Totaal niet verassend meer. Het is zo ontzettend voorspelbaar!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>