Vooral Net 5 profiteert van ‘uitgesteld kijken’

Een programma kan inhoudelijk nog zo leuk zijn, in Hilversum gelden de keiharde wetten van de kijkcijfers. De Stichting Kijkonderzoek meet sinds 1 januari ook de kijkers die op een later moment kijken, bijvoorbeeld via een video of harddisk-recorder. Na bijna vijf maanden meten blijkt dat vooral Net 5 profiteert van de nieuwe tellingen.

in Broadcast Magazine staat een lijstje van de programma's die het meest via uitgesteld kijken werden bekeken in de maand april.

1. Grey's Anatomy (Net 5)
2. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL 4)
3. Dirty Sexy Money (Net 5)
4. Desperate Housewives (Net 5)
5. Crime Scene Investigation (RTL 4)
6. Spoed (Tros)
7. Het Zesde Zintuig (RTL 4)
8. ONM (BNN)
9. Medium (Net 5)
10. Autosport F1 GP Spanje (RTL 7)

Net 5 is dus de spekkoper met vier noteringen in de top 10. Ook RTL 4 doet het netjes met drie programma's in het lijstje.

Eigenlijk zijn er twee dingen die opvallen.

1) Met uitzondering van Spoed en ONM zijn het allemaal programma's van de commerciëlen. De kijker kan dus lekker reclame doorspoelen.

2) Met uitzondering van Het Zesde Zintuig en Autosport zijn het allemaal (drama)series.

Als ik kijk naar mijn eigen kijkgedrag, gaan bovenstaande conclusies ook op. Op maandagavond kijk ik bijvoorbeeld live naar Holland's Next Topmodel en neem ik Grey's Anatomy op. Maar ook andere series neem ik op, zodat reclame kan worden doorgespoeld en ik nog naar iets leuks kan kijken voor het slapen gaan.

Overigens is de Autosport op zondagmiddag uitgezonden. Waarschijnlijk heeft deze titel zijn notering te danken aan dat ongemakkelijke tijdslot. Autosport is toch iets voor vaders, die op zondag wat met het gezin ondernemen.

Zie ook:
- Uitzendinggemist.nl goes YouTube
- SBS zet Grey's Anatomy, Lost en Desperate Housewives online
- Eén op de tien betaalt liever voor RTL Gemist
- SBS bindt strijd aan met YouTube door internetsoap
- Series kijken via Zappen.blog.nl/gemist

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vooral Net 5 profiteert van ‘uitgesteld kijken’

  1. Chiel

    Ik kijk alles uitgesteld! Wanneer IK zin heb, zonder reclame. Alleen BLVD kijk ik semi-live, daar begin ik dus gewoon 30 minuten later aan :)

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Ik denk dat als je hier in staat dat je als zender het niet aleen als een compliment moet zien, eigenlijk betekend het dat je het verkeerd geprogrameerd hebt anders zouden ze wel ‘live’ kijken

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    @ Jan: Ben het eigenlijk wel met je eens… Óf omdat er op andere zenders programma’s zijn die net zo leuk of leuker zijn. Ook dan is het geen compliment.

      /   Reply  / 
  4. Kokstra

    En hoeveel kijkers zijn dit?

      /   Reply  / 
  5. Pingback: ONM enorme hit op Uitzendinggemist | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>