TV Lab dag 3: Open en Bloot + Op de Bank

Recensenten van TV Lab krijgen het vanavond relatief rustig. Er staan namelijk maar twee ècht nieuwe titels op het programma, verder een herhaling van Scrooged van gisteren en de drie programma’s die heel de week doorlopen: Out of the Blue (Avro), De Madiwodovrijdagshow (BNN/Vara) en Oh My God (BNN). Op welke twee nieuwe titels we vanavond gefeteerd worden? Open en Bloot van de Tros en de Vara levert Op de Bank.

De Tros omschrijft Open en Bloot als ‘een spannend internetspel’ waarbij het gebruik maakt van gegevens die mensen zelf online verspreiden op sites als Twitter, Hyves en Facebook. Lucille Werner presenteert de spelshow. De vijf deelnemers, die wildvreemden van elkaar zijn, moeten zoveel mogelijk over elkaar te weten zien te komen door een on- en offline zoektocht. Ze dringen soms letterlijk elkaars leven binnen door in bijvoorbeeld de woonplaats van de medekandidaat op zoek te gaan naar aanwijzingen. Wie matcht de juiste geheimen aan de juiste medespelers en wint hiermee het spel?

Lucille: “Open en Bloot is echt een programma van nu. We denken dat we een privéleven hebben, maar je zult merken dat dit helemaal niet zo is. Het is hartstikke spannend om via internet te wroeten in iemands leven. Niet normaal wat er te vinden is! Het zal mensen echt verbazen. Dat je er bijvoorbeeld achterkomt dat uitgerekend dat brave meisje twee weken in de bak heeft gezeten. Of die krent twee ton op zijn bankrekening heeft staan.”

Dan het programma Op de Bank, wat gezien zou kunnen worden als een beklag tegen de Nederlandse showbiz-journalistiek die door scoringsdrang steeds onzorgvuldiger wordt en waarbij ook de scheidslijn tussen privé en publiek steeds meer vervaagd. Christina Curry heeft tijdens haar bezoek aan ‘psychiater van de sterren’ Dr. Ellen Goedkoop flink uitgehaald naar haar ouders. Zo bekende zij enkele weken terug haar ouders Adam Curry en Patricia Paay betrapt te hebben tijdens de daad. Dr. Ellen confronteerde haar met haar gevoelens en dat leverde een heftig gesprek op. Een hysterische Curry tijdens de sessie tegen haar moeder: Slet!

Op zich een aardig idee, alleen een beetje jammer dat Op de Bank wordt uitgevoerd door de familie die het gebruiken en misbruiken van de media voor (ordinaire) publiciteit zo ongeveer lijkt uitgevonden te hebben. Dat maakt de intenties een stuk minder geloofwaardig.

Out of the Blue (Avro), 20.00 uur / Open en Bloot (Tros), 20.30 uur / Op de Bank (Vara), 21.25 uur, Madiwodovrijdagshow (BNN/Vara), 22.00 uur/ Scrooged (hh, EO), 23.25 uur / Oh My God (BNN), 0.00 uur.

Zie ook:
- TV Lab dag 2: Dorpse Meiden, Scrooged en De 10de van Tijl
- Madiwodovrijdagshow goed uit de startblokken
- TV Lab dag 1: Out of the Blue, Lipdub en datingshow Rutte
- Veel valkuilen voor Madiwodovrijdagshow; hoop op succes
- Roek Lips: TV Lab 2010 meer eigen product en social media
- 18 nieuwe formats in tweede TV Lab
- Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview
- Ook Ster doet mee aan TV Lab; innovatieve reclames
- Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “TV Lab dag 3: Open en Bloot + Op de Bank

  1. Mark

    Kort door de bocht hoor, over Op de Bank. Christina Curry is toch niet de enige op de bank? Froukje Jansen, Henny Huisman… IIk kan niet wachten :)

      /   Reply  / 
  2. joris

    echt veel dingen in tv lab zijn gebaseerd op of hebben een relatie met twitter/hyves/facebook/..

    weinig origineel (ik zie het namelijk echt óveral terugkomen)

      /   Reply  / 
  3. Tineke

    Paul de Leeuw is leuk om naar te kijken. Zal ik zeker blijven doen dit seizoen. Op de bank is tien keer niks. Veel geschreeuw en ongein.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>