Stronttrui valt slecht; ‘Actie beschadiging Harry Mens’

Harry Mens is niet te spreken over de grap die met hem is uitgehaald. In het programma Business Class kocht een fictief bedrijf zendtijd om een zogenaamde trui op basis van koeienstront aan te prijzen. Dat alles voor het programma Rambam, een variant op het Belgische Basta in het kader van TV Lab. “ctie beschadiging Harry Mens. Had ik naar de TU in Delft moeten gaan om na te gaan of je van koeienstront katoen kunt maken?”, reageert hij in De Telegraaf.

Hoewel het filmpje met de kennis van nu veel gegniffel oplevert, is er ook veel consternatie ontstaan om de geldstromen bij Rambam. Het kopen van de zendtijd kostte 14.500 euro terwijl eigenlijk iedereen wel weet dat de gasten bij Business Class betalen voor aandacht. Producent CCCP stelt het geld zelf te hebben betaald. “Toen wij naar de Vara stapten met het idee, vonden ze het goed, maar de Vara wilde niet betalen. Ze zeiden geen gemeenschapsgeld te kunnen aanwenden voor dit doel”, zegt het productiehuis in de krant.

Lees ook de uitgebreide reactie van Harry Mens bij de Volkskrant.

Bekijk het fragment uit Business Class:

Zie ook de andere berichten over TV Lab 2011:
- Vara laat Harry Mens nepproduct aanprijzen in Business Class
- Ook NOS op 3 doet mee met TV Lab
- Nieuwe Donorshow? VPRO met Weg Van Nederland
- Tros lost moord op tijdens TV Lab
- NTR solliciteert met verborgen camera in TV Lab
- Clairy Polak maakt opwachting in TV Lab 2011
- KRO geeft BN’ers vrije hand in Carte Blanche
- Avro maakt satirisch programma Renkema TV voor TV Lab
- Jack Wouterse maakt misdaadprogramma voor Vara
- Zarayda Groenhart gaat solo in Romeo & Julia datingshow
- Nederland 3 maakt programma’s TV Lab 2011 bekend
- Vara met Sketch Up van Haye van der Heyden in TV Lab
-
EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Stronttrui valt slecht; ‘Actie beschadiging Harry Mens’

  1. Eduardus

    Lekker toch voor Harry, wat maakt het nou uit waarvoor ze betalen. Als iemand poep wil verkopen, lijkt me prima…ik vind het btw een hoop geld voor een item (inderdaad een hoop)

      /   Reply  / 
  2. Albert Verlinken

    Beetje rare gang van zaken. Er is niks aangetoonond wat nieuw is. Iedereen weet toch dat je zendtijd koop bij Harry en dat jezelf de vragen mag bepalen. Wat is het volgende onderzoek? Aantonen dat auto’s op benzine rijden?

      /   Reply  / 
  3. tv

    Ik vind deze grap ook slecht geslaagd ik heb hier ook niet echt om kunnen lachen beetje dure mislukte grap van onze belastingscenten.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Wat staat er nou in de tekst? De VARA ging akkoort maar, wilde niet betalen! CCCP de producent heeft dit betaald en ook datr staat in de tekst hierboven. Dus waar heb je het over met je belastingcenten?

        /   Reply  / 
      1. madjo

        Lezen is voor sommige mensen heeeeeeel moeilijk. :)

          /   Reply  / 
        1. !#Michael#!

          Denk je nou echt dat de producent die 14.500 euro niet opgenomen heeft als kosten post voor de pilot? De VARA heeft dat in direct echt zelf wel betaald!

            /   Reply  / 
  4. Zo

    Dat is onzin dat de producent het zelf betaalde. Want waar haalt de producent het geld vandaan? Juist, gewoon eerst zelf vooruit betalen en vervolgens een factuurtje naar de vara. En waar haalt de vara geld vandaan? Juist van de overheid. Het is gewoon met belastinggeld gedaan.

      /   Reply  / 
  5. GK

    Geweldig om te horen hoe deze H. Mens eindelijk gestrekt is gegaan in zijn eigen dommigheid. Nog dommer is om dan shownieuws en boulevard en de Telegraaf voor je karretje te spannen
    Nee Harry , jij verkoopt de zendtijd dus heb JIJ de verantwoordelijkheid in deze.
    Geld opstrijken en dan denken dat iedereen het maar goed voor heeft met je is naiefiteit van de bovenste plank

      /   Reply  / 
  6. madjo

    Wat ze hier hebben aangetoond is dat de redactie van Harry Mens’ programma geen onderzoek verricht naar de gasten. En dat iedere kwakzalver daar wel aan tafel kan schuiven zolang deze maar betaalt. Dat je als gast zelfs zelf de vragen kan aanreiken maakt het programma Business Class een nog groter lachtertje. Dan heeft dat hele programma toch geen toegevoegde waarde? En geen journalistieke ethiek.

      /   Reply  / 
  7. C.W. Heuckeroth

    En dan te bedenken dat de heer Mens zelf ook voor 99 procent is opgetrokken uit verse koeienstront….

      /   Reply  / 
  8. GW

    Bijzonder geslaagd deze actie. Hieruit blijkt hoe makkelijk is voor oplichters zoals die van o.a. Palminvest om zendtijd bij Mens te kopen. Hij heeft van dat enorme debacle met Palminvest waarbij vele mensen zijn opgelicht kennelijk niets geleerd, en gaat gewoon door met het zendtijd verstrekken aan oplichters. Dat RTL zich hiervoor leent, dat is pas echt een schandaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>