Spijkerman aast op leden Kopspijkers-cabaret voor RTL

De kans is aanwezig dat leden van het befaamde Kopspijkers-cabaret binnenkort worden herenigd bij RTL. Jack Spijkerman heeft door laten schemeren graag meer cabaretiers te willen gebruiken in zijn shows Wat Vindt Nederland en Echt Waar?!, zo meldt weekblad Privé. Nadat Jack van de buis verdween bij de overname van Talpa door RTL viel ook de cabaretgroep uit elkaar.

Zij werden deels wel herenigd in Koefnoen bij de Avro of voor Vara-satire als Van Zon op Zaterdag, maar met Jack Spijkerman werd niet meer samengewerkt. “Al die verhalen dat ik ze niet meer zou spreken, zijn niet waar. We hebben nog steeds heel veel lol”, aldus Jack in Privé.

Hij vervolgt: “Ik zie al die jongens nog steeds in het theater of bij mij thuis aan de keukentafel. Dan ontstaan er plannen, zou het niet leuk zijn als we daar twee cabaretiers hebben? RTL staat altijd open voor dat soort ideeën.”

Jack begint eind september met een nieuwe afleveringen van Echt Waar!? en Wat Vindt Nederland. Met de enorme groei van RTL 4 op de zaterdagavond afgelopen seizoen, lijkt het alsof de zender alleen maar kan verliezen – ondanks de terugkeer van succesvolle titels als Ushi, Ik Hou van Holland en de programma’s van Jack Spijkerman. Nederland 1 plaatst voorlopig André van Duin tegenover het RTL-amusement, SBS 6 komt eind augustus met De Zaterdagavondshow met Gerard en Beau.

Een hereniging van het Kopspijkers-cabaret zou RTL wel eens nog steviger in het zadel kunnen helpen. In de hoogtijdagen bij de Vara keken er dik 3 miljoen kijkers gemiddeld naar Kopspijkers, waarbij het afsluitende cabaret bovengemiddeld veel kijkers trok.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: RTL versterkt met Echt Waar!?
- Vara verliest primetime zaterdag aan André van Duin
- RTL-baas Erland Galjaard vreest André van Duin niet
- Beau en Gerard maken doorstart Mooi! Weer de Leeuw
- Beau: Paul de Leeuw zag Zaterdagavondshow meteen zitten

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Spijkerman aast op leden Kopspijkers-cabaret voor RTL

  1. Anoniem

    De zaterdagavondshow komt toch al in augustus?

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Dus eind augustus en september werkelijk nog HH van laat ze maar lachen od iets dergelijks. Lekker je seizoen beginnen zeg met alleen My name is…!
    Ik hou van holland heeft trouwens een reeks van maarliefst 11 afleveringen ( 2 okt t/m 11 dec)

    Zaterdagavondshow Beau en geer overigens vanaf 21 augustus Herman.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Ik denk dat na my name is… 1 van de shows van Jack komt van 10 tot 11.
      Anders zou het wel slecht van RTL zijn om inderdaad de HH van laat ze maar lachen te laten staan.

        /   Reply  / 
    2. Henk

      Rtl komt trouwens ook nog met 9 afleveringen van benidorm bastards.
      En my name is zal ”maar” 5 weken duren.

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    Ik zou ook alvast de 2de reeks opnemen van benidorm bastards als ik rtl was, aangezien het bij een succes lastig zal worden om ze dan ook nog voor de gek te houden. Kijk er wel enorm naar uit, al betwijfel ik of het net zo´n succes wordt als bij de belgen, wat gewoon erg goed in elkaar zit.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Nou of het een hit gaat worden is moeilijk te zeggen. Vaak is een programma ook leuk omdat het op de juiste zender word uitgezonden en met de juiste programmering eromheen. Misschien scoorde BB wel omdat het originele publiek een of 2 types hartstikke leuk en grappig vond. En wie zegt dat de Nederlandse acteurs de show zo kunnen vertalen dat het publiek het hier ook leuk en grappig gaat vinden? BBDB is op de bbc ook heel leuk maar hier in Nederland is het toch minder.

        /   Reply  / 
      1. Rein

        Belgen zijn gewoon leuker om naar te kijken denk ik :)

          /   Reply  / 
  4. EIken vloeren

    Ik heb het wele en beetje gehad met Jack Spijkerman, KopSpijkers was leuk maar wat hij daarna gedaan heeft leek meer op slapstick..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>