Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank

De opening van Sterren Springen op Zaterdag was gisteren spectaculair. Gerard zong de openingstune terwijl hij de duikplank beklom tot het hoogste niveau: die van 10 meter. En terwijl de camera in vogelperspectief de laatste hoge noot van Joling registreert, ziet de kijker hem vervolgens een driedubbele achterwaartse salto maken met een perfecte landing. Luid applaus volgt, maar schijn bedriegt. Gerard heeft de sprong niet zelf gemaakt. Hij wilde wel, maar de verzekering stak daar een stokje voor.

Dat is althans wat de publieksopwarmer gisteren in het zwembad in Eindhoven vertelde. De opening was sowieso vooraf opgenomen en werd twee keer overgedaan, om vanuit verschillende hoeken het camerawerk te kunnen voeren. Gerard zelf maakte uiteindelijk een sprong vanaf de 3 meter duikplank waarin hij zich recht liet vallen.

De finale was verder live en daarin werd meer dan eens gehint op het vermeende schoonspringen van de olijke presentator. “Volgens mij heb jij een body double gebruikt!”, zei Quintis Ristie aan het einde van de show, vlak voordat hij van de duikplank afsprong. Het jurylid diende als een soort pauzenummer terwijl het publiek thuis nog kon sms’sen op zijn favoriet. Gerard: “Denk je dat ik een stuntman heb? Nou, die wilden we voor jou ook regelen, maar we konden niemand vinden die op je lijkt.” Waarop Quintis snedig reageerde: “Maar ik doe mijn kunstjes wel zelf.”

Een beetje vreemd is het echter wel. Terwijl de ene na de andere bekende Nederlander bij het repeteren of in de liveshow zelf een blessure oploopt, gaan zij vervolgens wel nogmaals van de duikplank af. Geen verzekering die daar een stokje voor steekt. Dirk Taat kwam bij zijn eerste sprong gisteren lelijk ten val, maar ging daarna nog tweemaal van de 10 meter duikplank af. Alleen in het geval van Kimberley Klaver en Jody Bernal werd een vervolgsprong afgeblazen op last van een arts.

Maar in het geval van Gerard Joling lijken dus andere regels te gelden. Programmabaas Remko van Westerloo meldde na afloop van de finale niets te kunnen zeggen over de verzekeringskwestie van zijn A-presentator.

Update 18.45 uur: Gerard vertelt in Life4You inderdaad niet zelf gesprongen te hebben.

De sprong:

Joling is vanmiddag nog te gast in Life4You, waar hij mogelijk iets meer kan vertellen over de kwestie.

Zie ook:
- Gerard Joling voelt zich weer lekker bij SBS 6
- Gerard Joling en SBS samen verder
- Gat in trommelvlies Jody Bernal, exit Sterren Springen
- SBS 6 overweegt vervolg Sterren Springen op Zaterdag
- Patty Brard strandt in halve finale Sterren Springen
- SBS-baas: Succes Sterren Springen nog geen ommekeer
- Tess Milne ‘de nieuwe Nance’ naast Gerard Joling

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gerard Joling mocht van verzekering niet zelf van duikplank

 1. Mel

  Je kon zien dat het van te voren opgenomen was, voor Gerard sprong hadden de kandidaten alleen zwemkleding aan, en na de sprong werden ze meteen in beeld genomen en hadden ze een badjas aan.

    /   Reply  / 
 2. Zayn

  Je gaat me toch niet vertellen dat er serieus kijkers waren die dit wel geloofde he?!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Engeland en Amerika lonken naar Sterren Springen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>