Ron Brandsteder : De Showbizzquiz van toen kan niet meer


De Showbizzquiz keert vanavond terug op televisie. Of eigenlijk komt er een programma met dezelfde naam als een show uit de jaren ’80. Want behalve de inzet van Ron Brandsteder zijn er weinig overeenkomsten te vinden tussen beide titels. De Showbizzquiz vormt samen met The Next Pop Talent de nieuwe zaterdagavond van SBS 6, de zender die zo naarstig zoekt naar successen.

“Zelf wilde ik aanvankelijk graag een aantal dingen van vroeger terugzien in de show”, biecht Ron Brandsteder op in het AD. “Maar ik heb me daarin toch en beetje laten leiden door nostalgische gevoelens. Ik vond het bijvoorbeeld geweldig om mee te zingen met artiesten die langskwamen, maar die komen niet meer. Vroeger wel, om hun single te promoten, maar daar verdienen ze nu hun geld niet meer mee. Bovendien is een muzikaal intermezzo tegenwoordig een zapmoment.”

Ron vervolgt: “Om heel eerlijk te zijn: zoals we de show toen maakten, kan het ook niet meer. Het tempo alleen al. Veel mensen zijn dat gaan idealiseren omdat ze de zaterdagavondshows associëren met gezellig op de bank zitten met cola en chips, de haartjes nog nat van het douchen. Hun jeugdjaren dus, en die zijn voorbij.”

Niet alleen de show zelf is in de loop der jaren veranderd, ook het tv-werk achter de schermen is anders dan toen. Ron: “Vroeger zat ik bijvoorbeeld hele dagen in Aalsmeer om bruidsparen te selecteren voor de Honeymoonquiz. Of ik moest de hele dag zogenaamd lachen om moppen die ik vaak al kende van de kandidaten voor Moppentoppers. Tegenwoordig komt de presentator er eigenlijk pas op het laatste moment bij, daar heb ik toch wel een beetje moeite mee.”

SBS 6 hoopt met de Showbizzquiz aan te haken op de groeiende belangstelling voor entertainmentnieuws. Talpa heeft al heel wat grote amusementsshows gemaakt voor de zaterdag, opgehangen aan thema’s als vaderlandsliefde, muziek, de strijd der seksen en het menselijk lichaam. Nu is dus de showbizz aan de beurt.

Vader en zoon Brandsteder zijn elk teamcaptain in de Showbizzquiz en spelen met een team van vrienden, familieleden en kennissen. Door zoveel mogelijk showbizzvragen goed te beantwoorden kunnen zij een flink geldbedrag bij elkaar spelen. Tot en met de finale doen vader en zoon Brandsteder er alles aan om de ander te laten verliezen en uiteindelijk in het showbizzzwembad te zien plonzen. Het team dat het in het finalespel droog weet te houden, mag het gewonnen geldbedrag mee naar huis nemen.

De Showbizzquiz, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 wil comeback Showbizzquiz met Ron Brandsteder
- SBS 6 op zaterdag met Next Pop Talent en Showbizzquiz
- John de Mol: Tv van gezelligheid naar spanning
- Do: Flop hypnoseshow SBS 6 niet mijn schuld

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Ron Brandsteder : De Showbizzquiz van toen kan niet meer

  1. Mark

    Ben benieuwd

      /   Reply  / 
  2. R

    Kneuterig, maar vind het serieus een ontzettend leuk programma!

      /   Reply  / 
  3. k:Alex

    Het begin was wat saai, maar in de loop van de show was het echt lekker wegkijken.

      /   Reply  / 
  4. M

    Dit was boven mijn verwachting een erg leuk programma!

      /   Reply  / 
  5. judith

    Ik vond het in 1 woord drama! Het draait erg om de relatie vader/ zoon dat iedereen kan zien hoe close en grappig ze zijn en vooral Ron is niet grappig hij is ‘too much’.
    De vragen zijn ook te stompzinnig voor woorden. Wederom en aanfluiting van SBS6. Het wil jammer genoeg niet lukken met leuke programma’s op deze zender. Het programma zou al leuker zijn als Rick het alleen zou presenteren met vragen die thuis ook leuk zijn om mee te denken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>