Wie springt in weekend-gat van Paul de Leeuw?

Nu Paul de Leeuw definitief uit het weekend van Nederland 1 gaat, rijst de vraag wie of wat daar gaat uitzenden. Sinds de herindeling van de publieke omroep in 2006 had Paul daar bijna het alleenrecht. Mooi! Weer de Leeuw was in het begin de kapitein op het nieuwe vlaggenschip Nederland 1. Het zal een zware taak blijken om een waardige opvolger te vinden op de zaterdagavond.

Dat vindt ook netmanager Marcel Peek. Op vakblad C21Media zegt hij: “Paul de Leeuw was de koning van onze zaterdagavond. Het is een grote uitdaging om een nieuwe zaterdagavond te bouwen.” Eerder deze winter probeerde hij al iets uit met De Leukste Jaren van Anita Witzier, maar dat KRO-programma komt waarschijnlijk niet terug. “We zoeken naar amusement voor het hele gezin. Een liveshow waar heel veel in gebeurd. Dat kan rondom een personality zijn zoals bij Mooi! Weer de Leeuw. Maar het kan ook een programma met veel muziek zijn. We staan voor heel veel dingen open.”

Zelf zie ik zo 1-2-3 ook niet welke boegbeelden een leuke en succesvolle zaterdagavondshow zouden kunnen maken. Omroep Max heeft wel ambities voor amusement en krijgt ook meer budget en zendtijd vanaf september. Maar wanneer zij die kans krijgen op Nederland 1, geeft Peek de commerciëlen eigenlijk vrijspel voor hun eigen amusement. Wat misschien geen schande zou zijn, realistisch is het niet met het toch commerciële profiel van Nederland 1.

Op de zondagavond is het gat dat Paul de Leeuw achterlaat gek genoeg veel kleiner. Daar was het toch al dringen met succesformules, waardoor De Reünie afgelopen seizoen zelfs tijdelijk naar de donderdagavond moest verhuizen – en daarbij een slordige miljoen kijkers inleverde. Vooralsnog kan eventuele leegte door het verdwijnen van Lieve Paul danwel De Leeuw op Zondag ook worden opgevangen met spelshow Eén Tegen 100, waarvan nu door ruimtegebrek maar een tiental shows per jaar wordt gemaakt.

Paul de Leeuw ziet zijn wens in elk geval in vervulling gaan door de late night show die hij definitief gaat maken met Filemon Wesselink op Nederland 3. Sinds hun kennismaking bij de tweede serie Ranking the Stars bestaat al de wens van beide programmamakers samen te werken. Een andere wens van Paul is om met Linda de Mol een programma te maken. Dat kan pas als zij besluit RTL te verlaten voor de publieke omroep. Dan zou wel meteen het gat op de zaterdagavond gevuld zijn…

Zie ook:
- Paul de Leeuw neemt afscheid van weekend
- Omroep Max smeedt plannen voor amusement op zaterdag
- Het grote amusement van de KRO: De Leukste Jaren
- Paul en Linda willen vervolg op ontbijtshow
- Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum
- Linda en Paul: de geboorte van een nieuw tv-duo?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wie springt in weekend-gat van Paul de Leeuw?

  1. B.K.

    Dat van Linda de Mol kan je wel vergeten. Ik zie haar de komende 5 jaar niet bij RTL vertrekken (mits er geen vreemde en rare dingen gebeuren uiteraard). Ze krijgt bij RTL 4 nu eenmaal veel kansen (ze heeft sinds ze bij commerciële zit sowieso veel meer verschillende programma’s gedaan in vergelijking met haar periode bij de TROS). Ik zie Paul de Leeuw nog eerder van de VARA naar RTL vertrekken dan Linda naar de Publieke Omroep.

    Wie het gat op moet gaan vullen? Geen flauw idee. Zoals al gezegd, de Leukste Jaren zal niet meer terugkomen, daar was vond ik ook geen reet aan. Misschien kunnen ze Caroline Tensen een grote show geven.

      /   Reply  / 
    1. Frank

      Dat vind ik nou een leuk idee! Een grote show met Caroline Tensen!

        /   Reply  / 
  2. el-g

    Was de TROS niet bezig met een nieuwe versie van spel zonder grenzen ofzo of is dat voor de zomermaanden? Ik zie ze nog wel Andre van Duin compilaties het hele jaar uitzenden op de zaterdag ipv vrijdag bij gebrek aan beter.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Anita Witzier wil terugkeer De Leukste Jaren | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>