Kijkcijfers vrijdag: Flikken sluit in stijl af, X Factor levert in

De laatste aflevering van Flikken Maastricht is met 1,7 miljoen kijkers het best bekeken programma van de vrijdagavond. Seizoen 4 kende een open einde dat kijkers naar seizoen 5 doet verlangen, maar dat duurt nog even. Volgende week wordt eerst een begin gemaakt aan de herhaling van het eerste seizoen. Op RTL 4 was De TV Kantine het best bekeken programma’s met 1,5 miljoen kijkers. X Factor ziet de stijgende lijn (even?) gestokt en kwam uit op 1,4 miljoen kijkers.

Het thema van de derde liveshow was rock, Mathijs moest even voor 23.30 uur het veld ruimen. Dat betekent dat Daniëlle nog in de race is om het platencontract. Naar de uitslag keken 1,3 miljoen mensen.

Op Nederland 1 begon verder de soap van André Rieu in Zuid-Afrika, die de lage kijkcijfers van de Danny de Munk-soap meteen doet vergeten. Rieu begon met een krappe 1,4 miljoen kijkers en snoepte dus heel wat kijkers weg bij de concurrentie. Op de late avond trok Pauw & Witteman nog eens 1,2 miljoen kijkers, waar Wouter Bos te gast was om te vertellen over leven na de PvdA-top.

SBS 6 wist nog net een plekje in de dagelijkse Kijkcijfer Top 25 te bemachtigen met De Nieuwe Uri Geller. Met 604 duizend kijkers was de liveshow matig bekeken. Niek werd door Uri gediskwalificeerd terwijl de kijker Fernando naar huis stuurde.

De vrijdagavond van Nederland 3 heeft het moeilijk in al het kijkcijfergeweld. DWDD trok netaan 1 miljoen kijkers, waarvan de helft weg was na het reclameblok als Ranking the Stars begint. Zelf vind ik het één van de meer geslaagde seizoenen met uitgerangeerde sterren, gisteren keken er toch slechts 508 duizend mensen.

Aansluitend kwam Loverboys uit op 254 duizend kijkers en dat aantal werd opnieuw gehalveerd tegen 22.00 uur, toen Lijst 0 begon. Daar keken nog maar 124 duizend kijkers naar.

Op RTL 5 is Snafu TV het nieuwe kijkcijferdrama. De score kwam gisteren uit op 177 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Journaal trekt 3,4 miljoen kijkers
- Halve finale Move Like Michael Jackson kijkcijferdieptepunt
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor wint kijkers, Flikken blijft 1

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Flikken sluit in stijl af, X Factor levert in

  1. Henk

    Snafu is dan ook verschrikkelijk slecht! Een gemiddelde schoolkrant zit beter in elkaar. Jensen, je zit in je terminale fase.

      /   Reply  / 
    1. Chantal

      Ik zapte er even langs toen hij Carice van Houten aan het afkraken was: alsof Susan Boyle zou zeggen ze dat George Clooney heeft afgewezen omdat hij gewoon echt te lelijk voor woorden is.
      Gelukkig heeft Jensen oog voor echte klassevrouwen, zoals La Paay en Kelly…

        /   Reply  / 
  2. m

    Geweldige aflevering van Flikken Maastricht met onverwachte wending en een einde waar ik goed de pest over in had omdat het nog lang duurt voor het verder gaat.

      /   Reply  / 
  3. Tim

    Ik heb eens naar Uri geller gekeken, maar het was gewoon een kindershow, vroeg me al af wanneer Ernst Bobby en rest opkwam.
    Wat een slechte show zeg.

      /   Reply  / 
  4. nick

    Zonde van de kijkers… dit was de beste show van xfactor tot nu toe

      /   Reply  / 
  5. Anne

    Het was een briljante aflevering van Flikken Maastricht. Verdiend de meeste kijkers gekregen! En inderdaad, wat een ontzettend spannend einde, ik wil eigenlijk meteen het vervolg zien!!

    Groetjes! Anne

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>