Kijkcijfers vrijdag: Finale De Nieuwe Uri Geller onder miljoen

Niet minder dan 942 duizend mensen keken gisteravond naar de ontknoping van De Nieuwe Uri Geller. Het was het moment waarop de She-Mask zich van haar masker ontdeed en illusioniste Sittah daar achter schuil bleek te gaan. Haar show was echter niet voldoende voor de overwinning, die ging volgens verwachting naar The Joker. Dat maakt de uitslag niet tot het spannendste tv-moment van dat moment. Daarvoor moest de kijker zijn bij X Factor de Uitslag. Geheel onverwacht ging publieksfavoriet Sumera eruit.

Naar de uitslag keken 1,3 miljoen mensen. De show zelf werd door een krappe 1,7 miljoen mensen bekeken en daarmee is X Factor met afstand marktleider van de vrijdagavond. Tussen de X Factor-shows zat De TV Kantine gesandwicht, waar ruim 1,3 miljoen mensen naar keken.

Op Nederland 1 was de soap van André Rieu het best bekeken amusement met 1,2 miljoen kijkers. Pauw & Witteman kwamen afgerond op dezelfde score uit, net als Flikken Maastricht, waarvan herhalingen van het eerste seizoen zijn te zien. Sinds die herhalingen zijn er al ruim een half miljoen kijkers weggelopen van Nederland 1.

Op Nederland 3 dook De Wereld Draait Door eens onder het miljoen; 961 duizend kijkers. Ranking the Stars werd gisteren gezien door 554 duizend kijkers. Daarna zakten de kijkcijfers weer veel dieper weg tot een beschamende 124 duizend kijkers voor Lijst 0. Op RTL 5 deed Snafu TV het opnieuw beroerd met 163 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Peter R. de Vries sluit af met 1,7 miljoen
- Kijkcijfers zaterdag: Paul wint weer kijkers, Carlo verliest
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor weer grote winnaar

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Finale De Nieuwe Uri Geller onder miljoen

  1. Remko

    Sumera is dus NIET de publieksfavoriet want dan had ze niet in de sing off gekomen.

      /   Reply  / 
  2. Yvonne

    De Joker heeft gewonnen, terwijl hij in zijn finale truc een ongelooflijke misser maakte. Is het niemand opgevallen dat achter de foto (nr 1) van de Joker, de andere foto zat geplakt met zijn ware indentiteit? De camera zat er vol op! Vervolgens laat de Joker de laatste foto zien met de ‘ware indentiteit’en ja heel slim dus met achterzijde! Een ware trots, deze nieuwe Uri Geller! Dus..

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Tja, al die trucs zijn zo te ontmaskeren natuurlijk.De meeste zijn nog heel simpel ook.

        /   Reply  / 
  3. Roel

    Als je een artiest naar beneden wilt halen zeg je gewoon dat hij of zij arrogant kijkt of doet. Werkt altijd!
    Gordon, die is pas echt arrogant, had Sumera moeten zeggen.
    Jaap krijgt geen kritiek maar hij heeft geen warme stem en is ook niet echt een internationale popartiest. Het kleffe hollandse sfeertje blijft nu over bij X-factor.

      /   Reply  / 
  4. m

    Ongelooflijk dat Dony er nog in zit, wat een aanfluiting is deze xfactor.
    Nontalenten lopen zo door en degene die wat kunnen vliegen eruit

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Doordat SBS de show weer eens liet uitlopen en de ontknoping pas om 22.30 (wanneer veel HvN kijkers inschakelen) begon lijkt het inderdaad of er nog bijna een miljoen mensen benieuwd waren naar de nieuwe Uri. In werkelijkheid bleken dit echter maar zo’n 650.000 (aantal van de reguliere show)kijkers te zijn.

      /   Reply  / 
  6. LUUK

    ik ben benieuwt wat er nou elke zaterdag en vrijdag op sbs6 komt toch niet alleen maar films tot aan de naajaar. weet dat iemand toevallig

      /   Reply  / 
  7. scott

    Ik denk dat dit het laatste seizoen van Uri geller was.Ik kan me niet voorstellen dat SBS hier mee door wil.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>