TV Lab dag 2: Interraciale relaties en sollicitatiemafia

TV Lab wordt dit jaar vaak nuttig benut. Het is verleidelijk om deze week van vernieuwing vol te plempen met net-niet-formats waarvan het zonde is ze toch weg te gooien of te vullen met een rariteitenkabinet. Maar veel programmamakers zijn zo creatief geweest om ook maatschappelijke taboes te betrekken in hun format. Zoals BNN en de NTR vanavond. BNN stipt het taboe op interraciale relaties in Fuck the Parents aan terwijl de NTR zich verdiept in de schimmige wereld van het solliciteren; wie liegt er op zijn cv en welk bedrijf neemt het niet zo nauw met de oneliner ‘u hoort nog van ons’?

De meeste Nederlanders mogen zichzelf graag als ruimdenkend zien, maar niet zelden gaat die ruimdenkendheid op in de eigen achtertuin, oftewel not in my backyard (nimby). Zoals je zoon of dochter, die je het liefst met een Hollandse partner aan de zijde ziet thuiskomen en niet iemand van bijvoorbeeld Marokkaanse of Turkse afkomst. Een aantal jongeren grijpt de gelegenheid aan om in Fuck the Parents te laten zien dat zo’n relatie ook heel goed kan verlopen. Zarayda Groenhart begeleidt de jongeren in dit BNN-programma.

Dan U Hoort Nog Van Ons van de NTR. Hierin wordt een echte sollicitatieprocedure gevolgd waarin de sollicitanten uitgebreid aan de tand worden gevoeld. De vacature is ‘reisleider verre bestemmingen’. Een verantwoordelijke baan waarbij veel wordt gevraagd van de kandidaten. Wat de kandidaten niet weten, is dat ze tijdens het sollicitatiegesprek en in privé-tijd gevolgd worden met de verborgen camera… Tijdens het finale gesprek krijgen ze dat te horen.

BNN deed eerder dit jaar de oproep om je eigen zomer te filmen en die bijdrages op te sturen. Uit al die inzendingen wordt één grote compilatie gemaakt in Film Je Zomer. Ik gok op een verregende 2011-tape, hopelijk niet al te veel los zand. Op voorhand één van de meer twijfelachtige formats. Want wat is er leuk aan flitsen van vakantiefilmpjes van wildvreemden?

Ook bij Caribbean Combo vrees ik een beetge. Eerder deze zomer keek ik uit naar De Dino Show van Jandino Asporaat op Nederland 3, maar dat bleek een heel matige en veel te voorgeproduceerde show met ingestudeerde grappen. Asporaat zit ook weer in deze realityshow. Waar we de cabaretiers Roué Verveer, Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe normaal vooral op het podium leren kennen, zien we ze nu juist achter de schermen, in de kleedkamer van het theater. En daar zien we de mannen van een iets andere kant. Met hun verschillende visies op dagelijkse en wereldse zaken, waarbij humor en muziek nog altijd de belangrijkste onderdelen zijn. Een programma over comedy, lijkt mij voor een niche.

Van over de grenzen heeft TV Lab Ausgekuschelt in de schema’s gezet. Een poppenkast in een flatgebouw. Dat is het principe van Ausgekuschelt. Vier voormalige tv-sterren, gespeeld door poppen, wonen samen in één flat. Het doel? Proberen hun roemrijke dagen te herleven!

Fuck the Parents, 20.20 uur, BNN
Film Je Zomer, 20.55 uur, BNN
Caribbean Combo, 21.20 uur, Vara
U Hoort nog van Ons, 22.00 uur, NTR
Moordweek, 22.30 uur, Tros
Ausgekuschelt, 23.05 uur, BNN

Zie ook de andere berichten over TV Lab 2011:
- TV Lab dag 1: tumultueus Rambam en begin Moordweek
- Stronttrui valt slecht; ‘Actie beschadiging Harry Mens’
- Vara laat Harry Mens nepproduct aanprijzen in Business Class
- Ook NOS op 3 doet mee met TV Lab
- Nieuwe Donorshow? VPRO met Weg Van Nederland
- Tros lost moord op tijdens TV Lab
- NTR solliciteert met verborgen camera in TV Lab
- Clairy Polak maakt opwachting in TV Lab 2011
- KRO geeft BN’ers vrije hand in Carte Blanche
- Avro maakt satirisch programma Renkema TV voor TV Lab
- Jack Wouterse maakt misdaadprogramma voor Vara
- Zarayda Groenhart gaat solo in Romeo & Julia datingshow
- Nederland 3 maakt programma’s TV Lab 2011 bekend
- Vara met Sketch Up van Haye van der Heyden in TV Lab
-
EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>